Een paar jaar geleden besefte ik me dat de cirkel waar ik me in bevond, de vrienden die ik had, me totaal niet inspireerden. Sterker nog, de vrienden die ik had namen de sneltrein richting een– in mijn opinie- “zinloos” leven. Een leven dat bestaat uit een 9 tot 5 baan waar ze geen voldoening uit halen, de hele werkweek wachten tot het weer weekend is en in het weekend zichzelf katje lam drinken en drugs gebruiken om vervolgens weer met tegenzin (en een zwaar hoofd) maandag hun werkweek weer te beginnen. En zo het cirkeltje rond. Herkenbaar? Misschien is het dan tijd om met je ‘inner circle’ te breken.

Ik heb geen vrienden die me inspireren of motiveren, herkenbaar?


“You should be the weakest link in your chain”

Een uitspraak die de meest succesvolle mensen en creatieve ikonen, geregeld doen. En het is niet moeilijk, mits je jezelf in een juiste omgeving met de juiste mensen bevindt. Maar kom jij uit een klein dorpje waar iedereen genoegen neemt met het overnemen van het bedrijf van zijn of haar ouders en waar dromen, dromen blijven, dan is het makkelijker gezegd dan gedaan.

Besef

Dus wat gebeurde er op het moment dat ik besefte dat ik absoluut geen vrienden om me heen had die me inspireerde om het beste uit mezelf te halen? Ik realiseerde me dat ik eigenlijk niemand, niet 1 persoon ik mijn leeftijd categorie, kende, die ook maar een klein beetje eenzelfde manier van denken had als ik.

Ik heb namelijk mijn zinnen gezet op wat ik wil, ben dedicated wat betreft mijn gezondheid, ik ben gedreven om mijn doelen te behalen en ik sta elke morgen op met de intentie om de beste versie van mezelf te zijn. Als je na de intro, door hebt gelezen, dan zal dit vast en zeker ook weer heel herkenbaar zijn!

Breken met de cirkel

Dus wat kun je nou het beste doen? Ikzelf maakte de keuze om mijn vrienden achter me te laten. Een ongelofelijk moeilijke keuze, maar achteraf een hele goede. Ik besefte namelijk niet alleen dat mijn vrienden me niet inspireerde, ik besefte ook dat mijn vrienden me ongelofelijk en onnodig veel energie kostte. Ondanks alle mensen die ik om me heen had voelde ik me namelijk nooit heel gelukkig en zelfs alleen. De mensen om heen putte me uit, begrepen me niet, hielden me van mijn werk en dromen af en hadden eigenlijk totaal geen meerwaarde in mijn leven.

Omdat ik, en eigenlijk niemand, zomaar de mogelijkheid heeft, om zijn of haar vriendenkring per direct in te wisselen en te vervangen voor “succesvolle” mensen (Wat alles wel heel erg makkelijk zou maken natuurlijk), heb je dus eigenlijk maar 1 keuze, in ieder geval, als je daadwerkelijk stappen wilt maken in je eigen leven. Breken met de kring en alleen verder gaan.

Tijd om jezelf te ontwikkelen

Je hoeft natuurlijk niet al het contact te verbreken met je al je vrienden. Dat is wat extreem natuurlijk. Maar meer tijd voor jezelf nemen en wat meer feestjes en lunchafspraken (waar je toch al tegenop zag) afzeggen is niet het einde van de wereld. In tegenstelling, door deze keuze gaat jouw leven beginnen!

I use to think that life started with the connection you make with people. I now understand that life starts with the connection you make with yourself – Alexander Lee Clarke

Je wordt namelijk op deze manier gedwongen om meer tijd alleen te spenderen. En neem maar van mij aan, dit gaat je een stuk gelukkiger maken. Alle energie die je normaal stak in leuk en vriendelijk doen op de feestjes, in zinloze gesprekken die nergens toe leiden en tegen de mensen waar je eigenlijk op dat moment geen zin in had, kun je nu namelijk steken in je eigen ontwikkeling, je dromen en het verbeteren van elke aspect van je leven en jezelf.

Law of attraction

Ik geloof heilig in de Law of attraction. Dus uiteindelijk trek je ook diegene in je leven aan die je nodig hebt. Personen waar je van moet leren of die op dezelfde frequentie leven als jijzelf. En het werkt echt! Na het ontwikkelen van mezelf, het lezen van meer boeken, kijken naar documentaires en het starten van mijn droombaan begon ik ook steeds meer mensen met eenzelfde mindset tegen te komen. Langzaam maar zeker, begon ik na een jaar tijd, nieuwe en jawel écht inspirerende vrienden te maken.

Mijn persoonlijke advies? Geef jezelf de tijd om alleen te zijn, gun jezelf dat leer moment. Nee je hoeft echt niet iedereen achter te laten maar geef jezelf de ruimte om aan jezelf te werken en wees niet bang om alleen te zijn. Het jaar dat ik gedwongen werd om alleen te zijn, is het jaar dat ik mezelf het meest heb kunnen ontwikkelen. Ook was dat het jaar waar ik gelukkiger was dan ooit.


Lees ook:

Hoe de “Law of Attraction” jou kan helpen!

Breng meer tijd door met je vrienden, het blijkt goed voor je gezondheid!

Leef gelukkiger, besteed je salaris aan ervaringen.