Het is weer detox dinsdag! De voor- en nadelen van detoxen hebben we al eens besproken. Ook hebben we je alternatieven gegeven voor een sapkuur die je lichaam ook ontgiften. Zonder een heftige detoxkuur te doen kun je af en toe best je lichaam voeden met een ontgiftend sapje. Begin met een van deze sapjes als ontbijt voor een frisse start van de dag!

Als je zelf sapjes maken leuk vindt is het misschien handig om een echte juicer aan te schaffen. In plaats van een appel kun je appelsap gebruiken, maar hierin zit natuurlijk veel meer suiker waardoor het effect van de detox vervalt.

Om de werking van deze sapjes te optimaliseren raden wij aan om eerst 2 glazen lauwwarm water te drinken. Zo kan je lichaam de vitaminen, antioxidanten en andere werkzame stoffen beter opnemen.

Spice it up

Dit lekkere pittige sapje zorgt ervoor dat je gelijk wakker bent. De gember en kurkuma in dit sapje hebben allerlei gezondheidsvoordelen. Je kunt er daarom ook voor kiezen om dit recept voor een kurkuma gember shot zonder sapcentrifuge te gebruiken.

detoxsapje als ontbijt

 1. 2 appels
 2. 1 wortel
 3. 2 cm van een stronkje gember
 4. 1 theelepel kurkuma
 5. Halve limoen
 6. stukje rode peper (optioneel)
 7. Ijsklontjes

Zomers zoet

Wil je wel de voordelen van een ontgiftend sapje in te ochtend maar ben je niet zo van de spannende smaken? Deze variant is lekker toegankelijk en zoet. Toch zit hij boordevol antioxidanten en vitaminen!

 1. 2 appels
 2. 3 eetlepels bosbessen
 3. 2 perzikken
 4. 3 theelepels kaneel

Groene go-getter

Pure selderijsap was (en is misschien nog wel) een flinke hype. We leggen je in dit artikel uit wat hier de voordelen van zijn. Wil je voor de iets minder hardcore versie gaan? Probeer dan vooral dit sapje.

detoxsapje als ontbijt

 1. 4 selderijstengels
 2. 2 appels
 3. 1 komkommer
 4. 6 bladeren groene kool
 5. Halve citroen
 6. 1 cm van een stronkje gember

Als je al niet wakker bent geworden van het geluid van je juicer dan wordt je het wel van deze sapjes! Hopelijk geeft dit jouw dag een echte kickstart. Heb je toch nog moeite om eruit te komen? Lees hier onze 5 tips om makkelijker op te staan ’s ochtends.