Heb je last van vet, droog, brekend, pluizig haar of roos? Probeer een appelciderazijn haarspoeling. Wat?! Azijn in je haar? Het klinkt gek maar het werkt echt. Appelciderazijn is bij iedere supermarkt te koop en heeft meerdere voordelen voor je haar. Let wel op dat je troebele (biologische) appelciderazijn koopt voor het beste resultaat. Lees hier hoe je je haar en hoofdhuid een detox kunt geven door het te wassen met appelazijn.

Wat is appelciderazijn?

Appelciderazijn is gemaakt van gefermenteerde appelsap. Het wordt gebruikt in dressings en marinades,  gedronken om van af te vallen en je kunt het dus als natuurlijke spoeling voor je haar gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een appelciderazijn haarspoeling?

#1 Doordat appelciderazijn van nature zuur is, heeft het een antibacteriële werking en werkt het ook tegen schimmelvorming. Hierdoor detoxt/ontgift een spoeling met appelciderazijn je haar en hoofdhuid en werkt het de eventuele schimmels en bacteriën tegen.

#2 Opnieuw een voordeel door de zure basis van appelciderazijn. Door dit zuur sluiten de schubben van je haren zich beter. Dit zorgt ervoor dat je haar gaat glanzen, minder snel breekt en pluis.

#3 Het voedt je haar met vitamine b, en c en kalium. Niet iedere appelciderazijn bevat deze vitaminen dus let op dat je troebele, vaak biologische, appelciderazijn gebruikt.

#4 Het verwijdert productresten uit je haar. Ieder product dat je gebruikt voor je haar, van haarlak tot shampoo, laat restjes achter in je haar. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je haar sneller vet wordt en je hoofdhuid gaat jeuken dus is het belangrijk je haar een goede detox te geven en alle resten eruit te spoelen.

Waar moet ik op letten als ik mijn haar wil detoxen met appelciderazijn?

  • Gebruik nooit pure appelciderazijn maar mix het altijd met water. Houd de verhouding 1:2 aan en gebruik gedestilleerd kraanwater of water waar weinig kalk in zit voor het beste resultaat.
  • Verf je je haar? Appelciderazijn kan er voor zorgen dat de haarverf een beetje vervaagd en je haarkleur dus lichter kan worden.
  • Laat je niet afschrikken door de sterke geur. Als je je haar eenmaal hebt uitgespoeld zal ruik je de appelciderazijn niet meer.
  • Gebruik niet vaker dan 1 of 2 keer per jaar. Hoe droger je haar hoe ‘zwaarder’ deze appelciderazijn haarspoeling voor je haar zal zijn.

Lees hier wat je nog meer kunt doen om je haar een gezonde glans te geven. En we gaven ook antwoord op de eeuwige vraag: hoe vaak mag je je haar nou eigenlijk wassen?