Een nieuw jaar is begonnen en misschien ook wel een nieuwe jij. Is een van je goede voornemens dat je meer wilt sporten? Of wilt afvallen? Meer spiermassa opbouwen? Het kan allemaal. Natuurlijk wil je wel je fitness doelen behalen, dat gaat natuurlijk niet zomaar. Om een resultaat te behalen moet je wel doelen hebben. Deze doelen moeten realistisch blijven zodat je ze wel kunt behalen. Stel concrete doelen zoals, ik wil in 3 maanden zoveel kilo afvallen, of aankomen. Bedenk voor jezelf wat belangrijk is, en stel daaruit een doel op en ga aan de slag!

Met deze 5 tips behaal jij fitness doelen dit jaar!


Geef jezelf een straf?

Natuurlijk zijn we bij freshhh eigenlijk meer van het belonen, maar soms kan een ‘straf’ je ook net dat zetje geven. Straf klinkt trouwens wel heel erg, zie het meer als een weddenschap.  Zorg voor een ‘consequentie’ voor als je jouw fitness doelen niet behaalt. Op deze manier heb je nog meer motivatie om je doel te behalen. Stel wel een consequentie, die voor jezelf ook echt niet fijn is. Spreek bijvoorbeeld iets met je vrienden af. Denk aan, als je niet 3 keer per week bent gaan sporten moet je 20 euro betalen. Dit geld betaal je aan een van je vrienden, die stopt het in een pot, en als je je doel uiteindelijk hebt behaald krijg je het geld terug! (als ze het niet al op hebben gemaakt) Haal je je fitnessdoelen niet? Doneer het geld dan aan een goed doel, of trakteer al je vrienden..?

Personal trainer

Misschien is dit niet voor iedereen weggelegd, maar als het wel kan dan is het een hele goed optie! Deze trainer geeft jou motivatie! Hij of zijn kan je helpen je fitness doelen op te stellen en deze ook te bereiken. Je personal trainer maakt tijd voor je vrij, en dus kun je niet zomaar afzeggen en ga je misschien wel sneller sporten omdat je anders iemand laat zitten. Werkt een personal trainer niet voor jou omdat je er geen budget voor hebt? Online-coaching kan je ook net dat steuntje in de rug geven en is vaak een stuk goedkoper! Anders kun je altijd nog een fitnessvriend vragen om je voor een kleiner bedrag (of gewoon gratis?) te helpen. Kies in ieder geval iemand die verstand heeft van sporten en voeding. Misschien kun je iemand aanspreken in de sportschool?

Leg alles vast

Je kent het vast wel, de welbekende voor en na foto’s. Door deze foto’s kun je goed zien hoe je zelf bent gegroeid, of afgevallen. Het is leuk om te zien, en het geeft je meer motivatie. Door foto’s te maken, zie je zelf het resultaat en dat geeft je nog meer energie en doorzettingsvermogen om nog meer verschil te zien!

Verdiepen

De liefde voor fitness bestaat vooral uit het verdiepen in de fitness. Lees er eens een boek over, en ga er fanatiek naar opzoek! Zo kom je meer te weten, en heb je misschien nog meer motivatie gekregen. Je kunt zelf ook een kleine blog bijhouden zodat je het later terug kunt lezen. Schrijf hier in op hoeveel je weegt, of je vooruit gaat, of je achteruit gaat, misschien wil je er iets over je voeding in kwijt en je kunt er ook foto’s in plaatsen.


Lees ook:

4 doelen die je jezelf moet stellen in het nieuwe jaar!

Gezonder leven? Zo houd jij je voornemens voortaan wel vol!

Pas op! Dit moet je dus écht niet doen als je begint met afvallen