Focus houden is niet altijd even makkelijk. Zeker na een lange intensieve dag dwalen je gedachtes wel eens even weg. Zolang je prestaties er niet onder lijden, kan dagdromen soms heerlijk zijn en het is zeker een positief iets. We hebben allemaal talent om te kunnen dagdromen, helaas wordt dit alleen vaak niet aangemoedigd. Wij hebben drie redenen waarom je juist je dagdromen als talent moet gebruiken.

Gebruik dagdromen als je talent


1. Afsluiten van de real world

Tijdens het dagdromen kun jij even de rest van de wereld vergeten. Je hoeft je op zo’n moment alleen maar te focussen op jezelf. Je mag even al je afspraken, deadlines en zorgen vergeten. Het is juist helemaal niet erg soms even een muur om je heen te bouwen. Lekker voor je uit staren en alleen bedenken wat je gaat eten vanavond of wat je gaat aandoen dit weekend. Probeer alleen je fantasiewereld niet altijd als een uitvlucht te zien. Hierdoor kijk je minder realistisch naar de wereld.

2. Rust

Tijdens het dagdromen hoef jij alleen maar een gesprek te voeren met het stemmetje in je hoofd. Meestal denk je tijdens het dagdromen na over wat je nog moet doen of nog wilt bereiken. Het geeft veel rust voor jezelf als je dit allemaal al goed weet. Alles op een rijtje zetten geeft immers overzicht. Zorg er voor dat niemand je stoort en laat je gedachtes even lekker gaan.

3. Creatievelingen

Tijdens het dagdromen kun jij al je creativiteit en inspiratie kwijt. Kun je even niet meer productief en effectief werken? Laat je gedachtes dan even hun ding doen. Gun jezelf even de tijd, want normaal gesproken stort jij je volledig in je taken. Ontspan voor een momentje zodat je daarna weer volop je werk kunt doen. Je moet jezelf soms even de tijd gunnen om te ontspannen en tijdens het dagdromen zul je zien dat je de leukste dingen bedenkt. Als je aan het dagdromen bent bekijk je de zaken namelijk vanaf een andere creatieve kant. De ene persoon is wat creatiever dan de ander, maar iedereen heeft het in zich. Probeer eens op te letten waar je aan denkt tijdens het dagdromen en je zult jezelf verbazen.