Plastic is praktisch, maar kan schadelijke effecten hebben op je gezondheid. Is het je wel eens opgevallen hoeveel plastic we dagelijks gebruiken? Brood, boter, kaas, vlees, frisdrank, water, groenten; het is allemaal verpakt in plastic. Gif uit plastic kan in je voedsel terechtkomen, vooral als het verhit wordt. Als je bijvoorbeeld je plastic bakje met eten erin opwarmt in de magnetron komen er giftige stoffen in het voedsel terecht. Het kan borstkanker, hormonale problemen en gedragsstoornissen veroorzaken.

Deze zeven tips helpen je bij het vermijden van gif uit plastic.


  1. Probeer het drinken uit plastic flessen te vermijden. Kraanwater is een goede keuze. Mocht je voor onderweg ook water willen, kun je water altijd in een roestvrij stalen drinkfles meenemen.
  2. Bewaar je kliekjes zoveel mogelijk in glazen schalen in plaats van plastic bakken.
  3. Gebruik geen huishoudfolie bij het opwarmen van je eten. Als je het toch wilt afdekken, zet er dan bijvoorbeeld een omgekeerd diep bord op.
  4. De babyflessen zijn meestal van plastic, gebruik bij voorkeur een glazen fles.
  5. Probeer zoveel mogelijk verse groenten en fruit te kiezen in plaats van uit blik. Een blik heeft namelijk vaak een plastic coating waar synthetische oestrogenen in zitten.
  6. Ga voor groenten en fruit naar de groenteboer. Deze geeft je namelijk producten mee in papieren zakken.
  7. Breng bijvoorbeeld een mok mee naar je werk voor al je drinken.

Lees ook:

Duurzamer leven? Je plastic footprint verklein je zo!

10 x in 1 minuut een boost aan je gezondheid geven!

Duurzaam en verantwoord op vakantie, zo doe je dat!