Nog maar een paar dagen en dan is het eindelijk zo ver, kerst!! Iets waar we allemaal elk jaar weer enorm naar uitkijken. Tijdens de feestdagen wordt er veel gekookt voor gasten en dat zal dit jaar ook zeker weer gebeuren. Weet jij al wat je gaat maken deze kerst? Of ben je nog hard op zoek? Dan hoef je vanaf nu niet meer verder te zoeken. Wij van Freshhh hebben de afgelopen weken enorm veel recepten voor de feestdagen geschreven en daarom stellen wij voor jullie een heerlijk (healthy) kerstdiner samen.

Kerstdiner á la Freshhh!


Amuse: Zalmrolletjes met komkommer en roomkaas

Als alle gasten zijn binnengekomen kan het kerstdiner ‘á la Freshhh’ beginnen! Iedereen kan aan tafel gaan zitten en dan kun jij voor iedereen een drankje inschenken. Daarna begin je met de eerste gang. Deze gang is de amuse. Wij hebben gekozen voor de zalm-rolletjes met komkommer en roomkaas. Voor dit gerecht heb je maar een paar ingrediënten nodig, en het ziet er ook nog eens leuk uit. Serveer dit gerecht op een amuse lepel of op een klein schoteltje. Klik hier voor het recept!

Wijn tip: Serveer bij dit gerecht een goede feestelijke champagne. 


Voorgerecht: Bietencarpaccio

Carpaccio van balsamico biet en geitenkaas - Starter, Healthy starter, Glutenfree starter, Dinner recipes, Balsamic and beet, Beet recipes, Balsamic recipes, Goatcheese starter, Goatcheese bites, Goatcheese recipes, Herbs starter, Herbs dinner, Herbs recipes, Foodblogger recipes, Healthy food recipes, Carpaccio van balsamico biet en geitenkaas, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Bieten carpaccio

Als iedereen de amuse op heeft, hoef je niet meteen het voorgerecht te serveren. De gasten zullen eerst nog even gezellig willen bijkletsen. Schenk nog wat te drinken in voor je gasten als ze dit willen en wacht daarna nog even met het volgende gerecht. Zodra het tijd is om aan tafel te gaan kan het eerste gerecht geserveerd worden. Carpaccio is een typisch voorgerecht wat veel gegeten wordt tijdens de feestdagen, maar wij hebben er een leuke twist aangegeven. Deze carpaccio is namelijk gemaakt van bieten en geitenkaas. Een heerlijke combinatie, die erg makkelijk te maken is. Klik hier voor het recept!

Wijn tip: Drink bij dit gerecht een Pinot Noir (rode wijn). 


Tussengerecht: Courgette soep

Het derde gerecht van het kerstdiner is een warm voorgerecht. Een courgette soep met een leuke twist. Deze courgette soep is gemaakt van kokosmelk en is gevuld met wat uitjes, knoflook en courgette. Dit gerecht is niet alleen erg gezond, maar ook nog eens goed voor de portemonnee. Het is een low-budget recept en dat hebben wij zelf voor je uitgerekend. Klik hier voor het recept!

Wijn tip: Kies voor een rode of witte wijn uit het zuiden van Frankrijk. Zorg dat deze wijnen niet te krachtig zijn, omdat de milde smaak van de courgette erdoor overdonderd kan worden. 


Hoofdgerecht: Vispannetje

Neem gerust wat tijd tussen het tussengerecht en het hoofdgerecht. De gasten hebben geen haast en willen waarschijnlijk lekker lang tafelen. Schenk nog een drankje voor iedereen in en schat langzaam in wanneer iedereen klaar voor het hoofdgerecht is. Het hoofdgerecht voor dit diner is een vispannetje met aardappel blokjes. Het is een gerecht dat heel makkelijk en snel te maken is. Je hoeft dus niet voor elk gerecht 2 uur in de keuken te staan. Het vispannetje is gevuld met Kabeljauw, zalm en garnalen. Klik hier voor het recept!

Wijn tip: Bij dit gerecht kun je het beste kiezen voor een witte wijnsoort die voldoende structuur draagt. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay. 


Dessert: Chocolademousse taart

Laat je gasten rustig een beetje uitbuiken van het hoofdgerecht. Bied ze nog een drankje aan en voel zelf eventjes aan wanneer ze klaar zijn voor het dessert. Bij dit gerecht hoef je geen uren in de keuken te staan, maar zet je wel een dessert to die for op tafel! Klik hier voor het recept:

Wijn tip: Kies bij een dessert voor een dessert wijn. Bij een chocolade gerecht is het moeilijk om een goede wijn te combineren. Er zijn namelijk maar weinig keuzes. Kies voor een goede port of banyuls (chocoladewijn). Is het gerecht gemaakt van een pure, bittere chocolade? Dan kun je eventueel ook kiezen voor een Amorone, een relatief droge rode wijn. 


Lees ook:

Versier je kersttafel op een simpele, mooie en goedkope manier!

Een heerlijke suikervrije kerststol voor de feestdagen!

Kerst decoraties maken, 3 simpele ideetjes!