De trainingen met een kettlebell blijven stijgen in populariteit, het brengt enorm veel voordelen met zich mee. Met een kettlebell kun je thuis een hele workout doen in 20 minuten, terwijl je er een uur voor moet rekenen in de sportschool. Met meerdere kettlebells heb je al geen sportschool meer nodig.

Waarom moet je een kettlebell aanschaffen?


Meer Netflix tijd!

Met één kettlebell kun je al een hele workout doen. Deze workout kun je op alle plekken uitvoeren, zoals thuis of in het park met mooi weer. Ook is het een stuk goedkoper dan de sportschool. Eigenlijk hoef je er maar één of twee aan te schaffen voor de perfecte workout. Ook scheelt het je een enorm veel tijd. Uren in de gym en altijd dat heen en weer gereis naar de sportschool is niet meer nodig, Meer tijd om je favoriete serie te kijken dus!

Burn those calories!

Tijdens een kettlebell training bouw je zowel spierkracht als conditie op. Bij een training worden namelijk verschillende soorten spiergroepen tegelijkertijd getraind. kettlebells geven hierdoor een complete workout. Door de krachttrainingen  zorgt het er ook voor dat je een snelle vetverbranding hebt, dit is zelfs zo nog uren na het trainen. In een training van 20 minuten verbrand je ongeveer 400 calorieën, wat gelijk staat aan een half uur touwtje springen of crossfit.

Buikspier kwartier

De kettlebell training helpt niet alleen bij het afvallen en bij het vertbeteren van je conditie, maar het verbeterd ook je houding, coördinatie en je atletische vermogen. Door het gewicht en de dynamiek die een kettlebell mee brengt, moet je je core aanspannen om je lichaam te stabiliseren. Doe je dat niet, dan raakt je lichaam uit balans. Doordat je de gehele training je core aangespannen houd, maak je je spieren rondom je middel een stuk sterker. Omdat je met een kettlebell je gehele lichaam traint, wordt je sterker en de flexibiliteit in stijve heupen en schouders wordt hierdoor beter.

Voor een kettlebell training hoef je maar 20-30 minuten bezig te zijn. Geen tijd is dus geen excuus meer.


Lees ook:

Een gezonde en sportieve vakantie, dicht bij huis!

Geen motivatie? Misleid je brein en ga sporten weer leuk vinden!

5 sportgewoontes om in je twintigste mee te beginnen

4 oefeningen om mooie ronde schouders te krijgen (thuis én in de sportschool)