De zomer is bijna voorbij en volgens mij ben ik niet de enige die nu al haar volgende vakantie bestemming aan het bepalen is. Waar zullen we in herfst -of kerstvakantie naartoe gaan? Ik vind het super om vakanties aan het zwembad, op het strand en heel relaxt door te brengen, maar ik ben ook wel het avontuurlijke type. Helaas is het voor 1 of 2 weekjes niet altijd even handig om een bestemming te kiezen waar je 24 uur (of langer!) voor moet reizen en is het toch slimmer om een bestemming iets dichter bij huis te uit te zoeken.

Brides les Bains

Begin deze maand kreeg ik de kans om een weekendje naar de Alpen te gaan en het plaatjes Brides les Bains te bezoeken. Het is een kneuterig dorp in de 3 valleien, waar je naast relaxen in de Therme (de spa) ook veel buitensport activiteiten kunt doen. Van hiken tot canyoning tot mountainbiken. Een Ideale plek voor wandel, fiets en sportieve en gezonde vakanties.

Afvallen en detoxen

Brides les Bains staat in hee Frankrijk bekend om haar behandelingen in de Spa. En nee dan hebben we het niet over een basic massage, maar over behandelingen die mensen in 3 weken tijd helpen afvallen en detoxen. Het zijn behandelingen waarbij je als deelnemer wordt onderzocht door de plaatselijke arts, de kans hebt met een diëtiste aan de slag te gaan en te leren over een gezonde lifestyle.

Gezond eten

Om de mensen te ondersteunen die de diëten en behandelingen doen of als je als toerist gewoon erg graag gezond wilt eten, heeft elk hotel en elk restaurant in het dorp, ja je leest het goed, ELK hotel en restaurant, naar de gewone menu kaart een dieet menu, dat wekelijks veranderd. Alle menu’s en gerechten voldoen aan de richtlijnen van de diëtisten en zijn werkelijk waar goddelijk! Je hoeft dus niet bang te zijn dat je alleen maar sla en worteltjes hoeft te eten de 3 weken dat je je in de alpen bevind.

Sportieve vakantie

Ook wordt de deelnemers aangeraden genoeg te bewegen (hoort bij een gezonde leefstijl toch?) en daarom zijn er verschillende (gratis) klasje te volgen zoals bijvoorbeeld yoga en ochtend workouts. Daarnaast kun je prachtig hiken in de omgeving en voor de echte fanatiekelingen kun je er E-mountainbiken en in de winter natuurlijk heerlijk skiën!

Benieuwd naar mijn heerlijke weekend in de alpen? Bekijk dan onderstaande video! 

Video: Reisje naar de Alpen (Brides les Bains)


Lees ook:

Yoga op het water in Bali!

Sportief weekendje Friesland

Gezonde hotspots in Barcelona