Naar de sportschool gaan is niet voor iedereen altijd het makkelijkst of het fijnst. Het neemt vaak veel tijd in beslag en je hebt niet altijd zin om de deur uit te gaan. Ook komt het vaak voor dat een sportschool abonnement veel te duur is. Een goede home workout is hier de beste oplossing voor. Maar wat heb je hiervoor nou echt nodig?


Dit heb je nodig voor je home workout:

Must have: Fitness matje.

Ook wel bekend als de yoga mat. Deze mat kun je voor vrijwel al je oefeningen gebruiken. Je kan hem gebruiken voor je grond oefeningen, maar je kan het ook gebruiken voor extra isolatie en demping voor je spring oefeningen. Dit matje is gelukkig niet zo’n grote uitgave. Je hebt al matjes vanaf €4,99. Maak je nou vaak gebruik van de mat, dan is het beter om er eentje te kiezen van een iets betere kwaliteit en een wat dikkere variant.

Springtouw

Dit kennen we allemaal wel van vroeger op het schoolplein, maar toen realiseerde je je nog niet wat voor effect dit heeft bij het sporten. In het begin is het enorm zwaar, hoe goed je conditie ook zal zijn. Het is een andere vorm van bewegen en conditie, en dat zal je opmerken. Een spring touw is al vanaf een euro of 3 te vinden in winkels zoals de Primark of Kruidvat.

Kettlebel van 6 of 2 kilogram

Met een kettlebel van 6 kilo  kan je prima oefeningen doen zoals een arm swing. hiermee train je niet alleen je billen en je benen, maar ook je armen en je buikspieren. Met een kettlebel van 2 kilo kun je nog meer kanten op. Je kan hem met dit gewicht makkelijk gebruiken om je armen in vorm te houden. Het is handig als je er hiervoor 2 gebruikt.

Lees hier waarom je NU een kettlebel moet aanschaffen voor thuis!

Een exercise bal

Heb je genoeg plek ik huis voor een exercise bal? want dan is het handig om dit aan te schaffen. Je kunt er niet alleen home workout op doen, maar je kunt er ook gewoon op zitten terwijl je tv kijkt, of aan het werk bent. Hierbij train je gelijk je core. Doordat je op de bal zit, moet je de hele tijd in evenwicht kunnen blijven waardoor je je spieren aan blijft spannen in je buik.

Fitness apps

Als je een home workout doet, weet je niet altijd precies wat je het beste kan doen. Hiervoor kan je een app op je telefoon downloaden. Vaak kun je ook bij deze apps je voeding bijhouden.


Lees ook:

Freshhh workout: Fullbody bodyweight circuit (video)

Maakt zweten jouw workout effectiever?

4 oefeningen om mooie ronde schouders te krijgen (thuis én in de sportschool

Met deze 3 sport trends in no-time je summerbody