Wat blijkt nou? Vrouwen zijn fitter dan mannen? Maar mannen bouwen toch veel sneller spiermassa op? Mannen vallen toch sneller af? Ja, deze 2 punten zijn waar. En daar zijn we stiekem toch altijd een beetje jaloers op geweest hè dames? Maar nu staat de wetenschap een keertje aan onze kant! Wat blijkt; vrouwen zijn fitter dan mannen..

Mannen VS. Vrouwen

Oké, we geven toe, zo af en toe lukt het niet altijd om dat blikje pindakaas te openen of is het fijn om iemand net wat sterker te hebben om de zware zak vuilnis naar buiten te tillen. Maar dat sprintje naar de bus, wedstrijdje naar huis? Wie is er dan het meeste buiten adem?

Het blijkt allemaal uit experimenten, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Waterloo. Voor het onderzoek werden achttien jonge mannen en vrouwen op een loopband gezet. Terwijl ze in beweging waren werd gekeken hoeveel zuurstof de proefpersonen nodig hadden en hoe de spieren reageerden.

Het onderzoek wijst uit; Vrouwen zijn fitter dan mannen!

Het is een beetje een ingewikkeld verhaal, maar het bleek dat vrouwen eerder zuurstof uit bloed haalden dan mannen. Dit proces voorziet spieren van energie. En dit wijst erop dat het vrouwelijk lichaam ingenieuzer in elkaar zit.

’De resultaten staan haaks op de populaire aanname dat de lichamen van mannen van nature atletischer zijn,’ zegt onderzoeker Thomas Beltrame.

Doordat vrouwen sneller zuurstof verwerken, is de kans dat zich in hun lichamen moleculen opstapelen die in verband worden gebracht met vermoeidheid van de spieren en een slechtere atletische prestatie, kleiner, aldus de onderzoekers. Onduidelijk is nog waarom vrouwen een snellere zuurstofopname hebben.Maar we vinden het leuk dat hier onderzoek naar wordt gedaan en dit het resultaat is!


Lees ook:

Met deze tips zal jij nooit meer te laat te komen!

In 4 stappen naar een eenvoudiger en gelukkig leven

Goede voornemens: “Leggen we de lat te hoog voor onszelf?” – Column