Je herkent het vast wel. Na het avondeten heb je een paar uur later toch weer trek. Maar aangezien het al laat is besluit je toch niets te nemen. Je gaat dus met honger naar bed, maar is dit eigenlijk wel goed?


Goede nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk en met een hongerig gevoel naar bed gaan draagt daar niet aan bij. In slaap vallen is zo een stuk lastiger en ook is er een grote kans dat ’s nachts wakker wordt van de honger. Toch kan eten vlak voor je naar bed gaat ook zorgen voor een onrustige nacht. Je kan zo namelijk last krijgen van een opgeblazen gevoel en slechte spijsvertering. Iets wat je nachtrust ook niet ten goede doet.

Met honger naar bed?

Dus, wat moet je nou doen als je honger krijgt vlak voor je je bed induikt? Ga even goed na hoeveel honger je nou echt hebt. Is het meer trek, neem dan wat te drinken. Een glaasje water of een kopje thee is voldoende. Aangezien je net hebt gegeten, heb je niet ├ęcht honger. Meestal eten we ’s avonds uit verveling.

Iets kleins

Heb je nou echt honger en rammelt je maag? Dan kan je het beste iets kleins nemen. Kies in dit geval voor een snack met minder dan 200 calorie├źn. Zo zal je ’s nachts geen last krijgen van je spijsvertering. Neem ook geen vet- en eiwitrijk eten, maar liever een volkoren snack. Dit maakt serotine vrij in je hersenen en waardoor je je kalm zal voelen.

Lees ook

Is het slecht om met honger naar bed te gaan?

Deze muziek helpt tijdens het slapen en bij stress momenten!

Is het slecht om met honger naar bed te gaan?

Is het slecht om met honger naar bed te gaan?