Kom jij ook altijd met veel moeite je bed uit en heb je een paar uur nodig om op te starten? Dan ben je waarschijnlijk geen ochtendmens. Helaas zullen we zo nu en dan toch een vroeg uit de veren moeten. Met deze tips krijg je meer energie in de ochtend.


Stap meteen je bed uit

We weten hoe verleidelijk het is, maar het indrukken van die snoozeknop kan je toch echt beter overslaan. Stap zodra je wekker gaat meteen je bed uit. Vooral met de koude dagen willen we het liefst zo lang mogelijk in ons warme bed blijven liggen, maar omdat je waarschijnlijk weer half in slaap valt zal het je uiteindelijk meer energie kosten.

Ochtendgymnastiek

Waarschijnlijk is sporten het laatste waar je op zit te wachten in de vroege ochtend, maar je zult zien dat je een stuk energieker je dag begint! Nu hoef je natuurlijk geen kilometers te gaan hardlopen, maar een korte work-out is al voldoende. Yoga en Pilates zijn bijvoorbeeld heel fijn om je dag mee op te starten.

Drink veel water

Wanneer we slapen verliezen we veel vocht en dit wordt ’s nachts niet aangevuld. Hierdoor raken we uitgedroogd en dit kan vermoeidheid veroorzaken. Zorg dus dat je ’s ochtends minstens een halve liter water drinkt en je zult merken dat je een stuk energieker de dag doorkomt.

Ontbijt goed

Ontbijten is erg belangrijk om je dag goed te beginnen. Wanneer je niet ontbijt dan zul je je de rest van de dag een stuk minder fit voelen. Je kan zelfs meer energie krijgen gedurende de dag door bepaalde dingen te eten. Van haver en natuurlijke suikers krijgt je lichaam namelijk een energieboost. Koffie doet dit ook, alleen dit is maar tijdelijk. Ruil die bak koffie daarom eens in voor een energiek ontbijt!

Turn on the lights

Onze biologische klok zorgt ervoor dat ons lichaam tot rust komt wanneer het donker is, en zorgt er ook voor dat we wakker worden als het licht is. Doe dus ’s ochtends meteen je gordijnen open en zorg ervoor dat je minstens 20 minuten natuurlijk licht hebt gezien. Door de hele ochtend in het donker te zitten is je lichaam nog niet opgestart zodra jij de deur uit gaat. Is het nog donker als je weggaat? Doe dan zo veel mogelijk licht aan in huis. Zo krijg je veel meer energie in de ochtend.

Lees ook

Met deze tips krijg je meer energie in de ochtend

Een lekker en voedzaam kurkuma havermoutje

Met deze tips krijg je meer energie in de ochtend

Zware nacht gehad? Met deze 3 tips zie je er minder moe uit

Met deze tips krijg je meer energie in de ochtend

CBD olie: helpt het bij slapen?