Kom jij ook altijd met veel moeite je bed uit? Heb je een paar uur nodig om op te starten? Dan ben je waarschijnlijk geen ochtendmens. Helaas zal je zo nu en dan toch echt vroeg uit de veren moeten. Bovendien is het zelf ook fijn om het gevoel te hebben dat je normaal kunt functioneren in de ochtend. Met deze tips krijg je meer energie in de ochtend.

Stap meteen je bed uit

We weten hoe verleidelijk het is, maar het indrukken van die snoozeknop kan je toch echt beter overslaan. Stap zodra je wekker gaat meteen je bed uit. Geef jezelf die stok achter de deur door je bed ook meteen opnieuw op te maken. Vooral met de koude dagen willen we het liefst zo lang mogelijk in ons warme bed blijven liggen, maar omdat je waarschijnlijk weer half in slaap valt zal het je uiteindelijk meer energie kosten. Dus weg met die snooze knop en eruit!

Ochtendgymnastiek

Misschien is sporten wel het laatste waar je op zit te wachten ’s ochtends, maar je zult zien dat je een stuk energieker je dag begint! Nu hoef je natuurlijk geen kilometers te gaan hardlopen, maar een korte work-out is al voldoende. Deze HIIT heb je bijvoorbeeld al in 7 minuten gedaan. Wil je toch liever iets rustiger beginnen? Yoga en Pilates zijn ook fijn om je dag mee op te starten.

Drink veel water

Wanneer we slapen verliezen we veel vocht en dit wordt ’s nachts niet aangevuld. Hierdoor raken we uitgedroogd en dit kan vermoeidheid veroorzaken. Zorg dus dat je ’s ochtends minstens een halve liter water drinkt en je zult merken dat je een stuk energieker de dag doorkomt. Drink als eerste glas water van de dag liever lauw water, dit is prettiger voor je lichaam. Helemaal op de healhy tour? Gooi dan meteen een gember-kurkuma shot achter je eerste glas water van de dag aan.

Ontbijt goed

Ontbijten is erg belangrijk om je dag goed te beginnen. Wanneer je niet ontbijt dan zul je je de rest van de dag een stuk minder fit voelen. Je kan zelfs meer energie krijgen gedurende de dag door bepaalde dingen te eten. Van haver en natuurlijke suikers krijgt je lichaam namelijk een energieboost. Koffie doet dit ook, alleen dit is maar tijdelijk. Ruil die bak koffie daarom eens in voor een energiek ontbijt zoals deze fruitbowl! Nog een zetje in je rug nodig om wakker te worden? Maak dan een ontbijtsmoothie. Zo begin je je dag gezond en het geluid van de blender doet je ogen ook meteen openen.

Turn on the lights

Onze biologische klok zorgt ervoor dat ons lichaam tot rust komt wanneer het donker is, en zorgt er ook voor dat we wakker worden als het licht is. Doe dus ’s ochtends meteen je gordijnen open en zorg ervoor dat je minstens 20 minuten natuurlijk licht hebt gezien. Door de hele ochtend in het donker te zitten is je lichaam nog niet opgestart zodra jij de deur uit gaat. Is het nog donker als je weggaat? Doe dan zo veel mogelijk licht aan in huis. Zo krijg je veel meer energie in de ochtend.

We hopen je hiermee van nachtuil een klein beetje om te kunnen toveren tot ochtendmens! Grijp dan ook niet meteen naar dat kopje koffie want cafeïne is echt niet goed voor je. Probeer dit 10 minuten trucje waarvan bewezen is dat je er meer energie van krijgt dan een kop koffie!