Een kort nachtje maken we allemaal wel eens mee. De ene reden is leuker dan de ander. Je slaapt liever maar een paar uurtjes na een iets te gezellig feestje dan wanneer je lang hebt doorgewerkt aan een deadline. Met dikke ogen wordt je wakker en je wilt jezelf weer een beetje oplappen. Daarom hebben wij 3 tips op een rijtje gezet zodat jij er lekker fris en een stuk minder moe uit ziet.

First of all…

Voordat we de tips uitleggen, is het belangrijk om te weten dat slaap erg belangrijk is. Yes, we know: die deadline is ook belangrijk, en een feestje is na zo’n lange week ook erg fijn, maar uiteindelijk staat selfcare op nummer 1, en is het belangrijk om ook eens ‘nee‘ te zeggen tegen bepaalde dingen. Bovendien werken je hersenen veel beter als je uitgerust bent. Slaap dus genoeg of neem tussendoor even je rust.

Tips waardoor je er minder moe uit ziet

Pak een extra kussen

Een extra kussen kan niet alleen fijn zijn voor de mensen met nekklachten, maar het werkt ook goed tegen wallen. Doordat je hoofd meer rechtop ligt krijg je minder wallen als je wakker wordt én wordt je minder misselijk. Super handig!

Was je gezicht met koud water

Plens ’s ochtends koud water in je gezicht om van die grote wallen af te komen. Het koude water zorgt dat je bloedstroming een opkikker krijgt en gaat daardoor beter stromen. Pluspunt: je wordt er ook gelijk een stuk meer wakker van! Houd je er niet zo van om ijskoud water in je gezicht te gooien? Leg dan een koude doek op je gezicht voor een paar minuten: daar fris je ook lekker van op.

7 soorten rust

Heb je wat minder slaap kunnen pakken? Naast ’s nachts slapen zijn er nog 6 andere manieren van rust die je lichaam nodig heeft. Zorg dus dat je daar wat meer aandacht aan besteedt als je weinig uur geslapen hebt. Zo zul je je een stuk minder moe voelen.

We vertelden je eerder al hoe je van je wallen afkomt, dit helpt natuurlijk ook al om er een stuk minder moe uit te zien. Er zijn ook trucjes en manieren die je jezelf aan kunt leren om meer energie te hebben in de ochtend, lees die hier!