De griep heerst in deze koude tijd en in deze tijdens kan ons afweersysteem wel wat extra’s gebruiken. Er zijn allerlei tips te vinden die je zullen helpen tegen de griep. Drankjes, hapjes, medicijnen, noem het maar op! Maar eigenlijk is het veel makkelijker dan je denkt. Er zijn namelijk een aantal kruiden die je immuunsysteem kunnen versterken en je mood een enorme boost kunnen geven. Benieuwd? Lees hier welke kruiden dit zijn!


Kurkuma

Deze gele kruid bevat curcumine, dit is een krachtig antioxidant dat ontstekingen in het lichaam tegen gaat. Verwerk de kruiden in een latte en voeg het toe aan de curry of thee. Het gaat niet alleen ontstekingen tegen maar het geeft ook nog eens een mooie gele kleur aan je drankje!

Gember

Waarschijnlijk heb je het wel eens gehoord, gember thee helpt tegen van alles en dat klopt. Van gember kan je houden of juist walgen, maar het helpt echt tijdens het verteringsproces en tegen misselijkheid. Gember kun je verwerken in een soep, schotels of drankjes.

Cayennepeper

Deze pittige kruid kan jou gerecht een echte oppepper geven. Het kruid wordt in verband gebracht met een lagere bloeddruk door het bestanddeel capsaïcine. Voortaan een extra lepeltje cayennepeper door je winterse groenten?

Kardemom

Kardemom wordt ook wel de koning van de kruiden genoemd. Het is familie van de gember en past zowel bij hartige gerechten als bij zoete gerechten.  Combineer dit kruid met wat kaneel voor een echt winters mengsel. Kardemom bevat falvonoïden die ontstekingsremmend werken en ook bevat het Cineol en dit werkt weer ontsmettend.

Kaneel

Kaneel wordt vaak toegevoegd aan zoete gerechten. De stoffen in het kruid hebben antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Kaneel werkt ontstekingsremmend en het zit vol met antioxidanten. Reden genoeg om dus een extra schepje kaneel aan je koffie, smoothie of ontbijtje toe te voegen.


Lees ook:

4 natuurlijke producten die je van de griep verlossen!

5 Dingen die je niet met nat haar mag doen!

Dit moet je eten als je denkt dat je ziek wordt!