Het weekend staat weer voor de deur! Gelukkig barst onze hoofdstad van de gezellige cafés en bars waar je gezellig een wijntje kan drinken. Maar met zo veel keus is het soms lastig te bepalen waar je nou het beste kan gaan zitten voor een gezellig avondje uit. Hier vind je de 6 leukste wijnbarretjes van Amsterdam.


Shiraz

Als je op zoek bent naar een uitgebreide wijnkaart dan is dit the place to be. Bij Shiraz hebben ze namelijk meer dan 150 wijnen op de kaart staan. Wait, what? Dat wordt dus lastig kiezen. Gelukkig adviseren ze je bij Shiraz hartstikke graag. Vind je een wijntje zo lekker dat je wel een fles op kan? Die kan je kopen in het naastgelegen winkeltje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shiraz Amsterdam (@shirazamsterdam) op

Adres: Lijnbaansgracht 267, Amsterdam

Wester Wijnfabriek

Op het oh-zo-fijne westergasterrein vind je de Wester Wijnfabriek. Hier vind je een wijnshop, wijnlab, een wijnbar en natuurlijk heel veel wijn. Ondanks dat alles in het teken van wijn staat kan je hier ook neerstrijken voor een lekker speciaalbiertje of een gin-tonic.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jessica Horinga (@jessicahoringa) op

Adres: Pazzanistraat 10, Amsterdam 

Rayleigh & Ramsy

Deze hoort zeker thuis in het lijstje leukste wijnbarretjes van Amsterdam. Met twee locaties in Amsterdam is Rayleigh & Ramsy ideaal voor de wijnliefhebber. Met meer dan 100 wijnen is er keuze genoeg. Wat deze cafés bijzonder maakt is de rock and roll uitstraling. Ook kan je een wijnpas aanschaffen en hiermee je eigen wijntjes tappen. Hoe leuk is dat?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daan van der Schroeff (@schroeff) op

Adres: Van Woustraat 97 & Zocherstraat 2, Amsterdam

Winehouse Somm

Wat past er nou beter bij een goed glas wijn dan een overheerlijke maaltijd? Bij Somm Winehouse is niet alleen de wijn lekker, maar ook het eten is om je vingers bij af te likken. Ben je dus op zoek naar een leuk restaurant waar je ook heerlijke wijn kan drinken? Dan is dit de hotspot voor jou.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Winehouse SOMM (@winehousesomm) op

Adres: Baffinstraat 1, Amsterdam

Wijnbar Boelen

Dit is de oudste wijnbar van Amsterdam en is niet voor niets al zo lang een groot succes. De eigenaar van Wijnbar Boelen heeft enorm veel passie voor wijn en vindt het dan ook hartstikke leuk om jou bij ieder wijntje een prachtig verhaal te vertellen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wijnbar (@wijnbarboelen) op

Adres: Eerste van der Helststraat 50, Amsterdam

Champagneria Five Brothers Fat

Hou je ook wel van een lekkere mousserende wijn? Dan mag je deze hotspot zeker niet overslaan. De net geopende Champagneria is de allereerste in onze hoofdstad. Ze serveren heerlijke hapjes, cava, cocktails en natuurlijk… Champagne!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Five Brothers Fat (@fivebrothersfat) op

Adres: De Clerqstraat 56, Amsterdam

Lees ook

6x de leukste wijnbarretjes van Amsterdam

Lekkere wijn voor de feestdagen? Die koop je gewoon bij de HEMA

6x de leukste wijnbarretjes van Amsterdam

Amsterdam opent allereerste kaasbar, and we can't wait!

6x de leukste wijnbarretjes van Amsterdam

Fine Dining Amsterdam: onze favoriete hotspots