Je zult het misschien niet verwachten, maar bij de HEMA zijn hele lekkere wijnen verkrijgbaar. En het is een feit, een lekker glaasje slaan we zelden over – vooral niet tijdens de feestdagen. De grote vraag is en blijft alleen: voor welke wijn ga je en welke is het lekkerst? Voor een budgetprijsje kun je al de lekkerste wijnen bij HEMA scoren: Elle Eten vroeg het aan wijnschrijver Harold Hamersma.


Domaine Saint Martin Rouge 2016

Deze rode wijn verdient volgens Harold een dikke vette 8, en dat vinden wij niet zo gek: hij is namelijk héél lekker. Het is dan wel een Franse wijn, maar hij is gemaakt door de enige echte Nederlandse Rutger en Angelique Grijssels. De wijn heeft een zachte, fruitige en kruidige smaak. Dat wordt genieten dus tijdens de feestdagen!

Copa Sabia Cava Brut Reserva

Net als de Domaine Saint krijgt ook deze een 8 van Harold Hamersma. De Copa Sabia is een heerlijke mousserende wijn die erg fris is en overal bij past. Tijdens het kerstdiner? Copa Sabia. Na het Kerstdiner? Copa Sabia. Als tussendoortje is hij trouwens ook niet verkeerd ;-).

Neleman Viognier Chardonnay 2016

De Neleman van de HEMA is een chardonnay die niet zo is als andere wijntjes. De frisse, zachte wijn is namelijk een mix van viognier en chardonnay en verdient volgens Harold een 8. Extra lekker aan de Neleman Viognier Chardonnay: je proeft de heerlijke combinatie van mango, ananas en gele meloen.

Domäne Wachai Grüner Veltliner 2016

En dan tot slot… (tromgeroffel) De Domäne Wachai! Deze heerlijke Grüner Veltliner uit Warschau heeft een score van 9 te pakken en is voor maar €7,50 bij de HEMA te vinden. Dat is een koopje, toch? Deze droge witte wijn is daarom ook perfect voor tijdens de feestdagen en ook zeker lekker om te poppen tijdens Oud en Nieuw. Dat wordt wijnen!

Zie ook

Lekkere wijn voor de feestdagen? Die koop je gewoon bij de HEMA

Katerloze feestdagen? Met deze wijn wordt het werkelijkheid!

Lekkere wijn voor de feestdagen? Die koop je gewoon bij de HEMA

Onderzoek: Het drinken van wijn voor het slapen, helpt afvallen!

Lekkere wijn voor de feestdagen? Die koop je gewoon bij de HEMA

Een glas rode wijn per dag: gezond of ongezond?

Lekkere wijn voor de feestdagen? Die koop je gewoon bij de HEMA

Duurzamer wijn drinken? Dit zijn de 5 lekkerste biologische wijnen