Schoonheidsslaapjes zijn voor meer dan alleen je huid. Terwijl we bezig zijn met hoe we onze huid het best kunnen beschermen en welke nachtcrème het zal voeden tijdens het slapen, vergeten we dat onze prachtige lokken ook wat extra aandacht kunnen gebruiken. Ondanks dat we het niet doorhebben, kunnen een aantal slaapgewoonten onze haren namelijk flink beschadigen. Ons haar is namelijk weerloos tegen zijn omgeving – de temperatuur in de kamer, het kussen waar het op ligt, hoe je het vastmaakt voor het slapen en waarmee je het vastmaakt voor het slapen. Om ervoor te zorgen dat je haren het meest halen uit je schoonheidsslaapje, kun je beter stoppen met deze 5 slechte slaapgewoonten.

  1. Slapen op een oud kussensloop

Als je nog niet overgestapt bent naar een zijden kussensloop, dan raden we aan om de stap nu te zetten. Naast dat het voorkomt dat je kreukels in je gezicht krijgt – die in een later stadium plaats maken voor rimpels – is het ook echt beter voor je haar. Katoenen kussenslopen onttrekken het namelijk van vocht, waardoor je haar droog en pluizig wordt. Een zijden sloop helpt je haar juist. Het voorkomt het breken ervan en je zult met veel gladdere lokken ontwaken.

  1. Met los haar slapen

Het lijkt het meest natuurlijk om met los haar te gaan slapen, maar je doet je haar er meer kwaad mee dan je verwacht. Zeker voor de dames met extra lang haar. Het slapen met los haar zorgt ervoor dat je wakker wordt met klitten en beschadigde lokken door het draaien op je kussen. Dit in het vervolg voorkomen? Het is beter voor je haar om het in een losse knot boven op je hoofd te binden.  Hierdoor lig je nooit direct bovenop je haar als je gaat slapen.

  1. Haarelastiekjes met metaal gebruiken.

Wanneer je  je haar vastbindt voor het slapen gaan, kan hetgeen waarmee je het vastmaakt het verschil maken. Sommige haar elastieken kunnen je haren behoorlijk beschadigen. Gebruik om dit te voorkomen bijvoorbeeld de haarelastieken zonder een metaal tussenstukje, dit zijn namelijk de grootste boosdoeners.

  1. Slapen met nat haar

We hebben ons er allemaal weleens schuldig aan gemaakt, na het douchen je bed in duiken en in slaap vallen voordat het helemaal droog is. Iets wat we eigenlijk beter niet kunnen doen. Ons haar is namelijk veel kwetsbaarder wanneer het nat is. Het breekt en klit veel sneller, zeker als je er bovenop ligt. Om dit te voorkomen kun je proberen eerder te douchen zodat je haar kan drogen voordat je naar bed gaat. Mocht het echt niet anders kunnen, gebruik dan een conditioner die je niet uit hoeft te spoelen. Bind vervolgens je haar dan in een los knotje bovenop je hoofd.

  1. Slapen in een te droge kamer

We weten allemaal dat een droog milieu slecht is voor de huid maar we vergeten weleens dat het hetzelfde effect heeft op ons haar. Als je slaapkamer erg droog is kun je wellicht investeren in een luchtbevochtiger. Het apparaat zorgt er niet alleen voor dat je haren niet te droog worden, maar het helpt ook tegen een droge huid en gebarsten lippen.