Wil je even weg van alle drukte en wil je even relaxen? Dan hebben wij de oplossing. Dit zijn 7 yogascholen in Utrecht waar je helemaal tot rust kunt komen. De meeste yogascholen bieden verschillende programma’s aan zodat beginners en de pro’s deze hobby kunnen uitoefenen.

Dit zijn de leukste yogascholen van Utrecht


Yogaya

Wil je graag yoga lessen volgens, maar liever in een wat kleinere school? Dan is Yogaya misschien wel een plek voor jou. Op het programma staan rustige, meditatieve en inspannende lessen. Deze school heeft een grote, lichte zaal en verschillende kleinere ruimtes voor bijvoorbeeld massages, coaching en kleine meditatie lessen. Ook heeft Yogaya een huiskamer waar je na de les even rustig een kopje thee kan drinken met uitzicht op de westerkade.

Iyoga

Wil je graag yoga lessen volgen maar vind je het allemaal maar snel zweverig worden? Dan is Iyoga de oplossing. Iyoga geeft energieke, dynamische lessen waarbij humor en plezier een grote rol speelt. Door aandacht voor ontspanning en ademhaling brengen ze dit in balans. Ook hebben ze de ‘Special needs lessen’, ruimte om zelf te oefenen en leiden ze er leraren op.

Sinds kort zijn ze verhuisd naar een nieuw pand op de Amsterdamsestraatweg wat licht en ruim is. Het bevat 2 grote yoga zalen en een ruime kleedkamer en lobby.

Bikram Yoga

Een keer iets anders? Dat kan je vinden bij Bikram Yoga. Dit is een yogaschool die lessen geeft in een verwarmde ruimte. (32 tot 40 graden) Door de warmte in de ruimte kun je je beter concentreren,  het is goed voor je spieren en door het zweten reinig je je lichaam. Het is hierbij wel belangrijk dat je dan voldoende water drinkt. (minimaal 2 liter op een dag)

Aerial Yoga Utrecht

Bij deze school leer je net even op een andere manier yoga. Aerial Yoga is yoga gecombineerd met luchtacrobatiek. Bij deze lessen maak je gebruik van een doek, dit doek hangt aan het plafon. Het doek kan voor een extra uitdaging zorgen maar kan ook juist houdingen makkelijker maken.

Park yoga Utrecht

Ben je gek op de buiten lucht, en sta je graag met je bloten voeten in het gras? Dan kun je lessen volgen bij Park Yoga Utrecht. Dit is een school die buiten groepslessen geeft. Deze lessen zijn in de zomer te volgen in verschillende parken in Utrecht, maar ze organiseren ook bedrijfsuitjes en ze staan op festivals.

In de herfst en de lente geven ze de lessen in een groentekas, De Kas Eet & Kweekplek.

Box&Joy

Heb je liever wat meer pit in je yoga lessen? Daar kan Box&Joy voor zorgen. Box&Yoga is een unieke combinatie tussen het boxen en de yoga lessen. De yoga vergroot de bewegelijkheid en zorgt voor de juiste basishouding en het balans tussen inspanning en ontspanning in het boksen.

In de training leer je echt boksen en gebruiken ze de yoga als warming up, krachttraining en cooling down.


Lees ook:

5 yogascholen in Amsterdam

5 heerlijke yogascholen in Eindhoven

Vind je rust en focus terug met deze tips vanuit de yoga

Wake up sunshine – Klein yoga ritueel voor in de ochtend