Dat Utrecht, ook wel bekend als de Domstad, ontzettend leuk is om een dagje naartoe te gaan, hoeven we je denk ik niet te vertellen. Het stikt er werkelijk van de bezienswaardigheden. Wanneer je via de historische Oudegracht door het centrum slingert kom je vanzelf langs talloze rijksmonumenten en werelderfgoed. En op nog geen half uurtje fietsen vind je indrukwekkende burchten, forten en kastelen. Naast deze prachtige bezienswaardigheden is het ook een stad waar je heerlijk een hapje kunt eten. Maar wat zijn nou de echte parels? Waar kun je in Utrecht altijd terecht voor een heerlijk diner of lekkere en gezonde lunch? Freshhh heeft een aantal hotspots voor je op een rijtje gezet!

Dit zijn de lekkerste healthy hotspots in Utrecht!


Rito’s

Een plek waar de Mexicaanse en Japanse keuken samenkomen en waar je heerlijke én gezonde sushirito’s (een combi van sushi en burrito’s) en poké bowls kunt eten. Naast dat je deze heerlijke maaltjes hier kunt vinden, werken ze ook nog eens met verpakkingen die biologisch afbreekbaar zijn. Lekker eten en ook nog eens goed voor het milieu!

Foto: Elle eten

Potterstraat 8, Utrechts

Juuls Hummus

Hummus fans in utrecht en omstreken kunnen hun geluk niet op. Juuls Hummus is namelijk een nieuwe hummusbar, die je kunt vinden op de hoek van de baanstraat, vlak bij het Wilhelminapark. Naast hummus serveert Juuls ook koffie en salades en alles is vers, gezond en ook nog eens betaalbaar. Perfect plekje om lekker te lunchen of een goed koffietje te drinken.

Foto: Elle eten

Baanstraat 1, Utrecht

Eethuis vers

De naam zegt het al, alles wat je er kunt eten is vers én ook nog eens super lekker. Van heerlijke huisgemaakte soep tot lekkere salades. Ook serveren ze vers Arabisch brood met verschillende soorten beleg, voor diegene die van hartig houden. Als je er regelmatig komt zul je zien dat de kaart af en toe een klein beetje verandert. Dit komt omdat ze alles maken op basis van de seizoenen en welke fruit en groenten soorten daarbij horen. Sowieso een aanrader om langs te gaan.

Foto: Healthy & joy

Oudegracht 212, Utrecht

keek

Ben je aan het shoppen en rondstruinen door de stad? Dan kom je vast en zeker door de Twijnstraat. Dit is een van de leukste straatjes van Utrecht en om het nog wat leuker te maken, hier vind je de heerlijke lunchroom Keek. Een plekje waar alles dat ze serveren, vers en biologisch is. (Je kunt hier ook terecht voor glutenvrij eten!)

Foto: Miss Glutenvrij

Twijnstraat 23, Utrecht

SLA

Na 5 succesvolle zaken in Amsterdam, opende ze hun 6e filiaal in Utrecht. SLA is een plek waar je heerlijke (en verrassende) salades, sapjes, smoothies en soepen kunt halen. Alles is vers, alles is gezond en alles is super lekker! Alle groenten en fruit die ze gebruiken zijn biologisch als  van Hollandse bodem.

Foto: Entree magazine

Voorstraat 52, Utrecht


Lees ook:

Onze favoriete healthy lunch & koffie spots in Breda

5 x healthy hotspots in het bourgondische Brabant

6 x de lekkerste broodjes van Amsterdam West