Woon je in Amsterdam of ga je binnenkort een keertje langs? Vergeet dan zeker niet om even te stoppen bij deze hartstikke leuke vegan hotspots in Amsterdam. Er zijn veel te vinden, maar onze 6 favorieten vind je in dit rijtje dat we voor je klaar hebben staan.


Vegan Hotspots in Amsterdam: Vegabond

Één van de eerste vegan hotspots in Amsterdam was Vegabond. Ze verkopen 100% vegan producten, die ook GMO-vrij en glutenvrij zijn. Vegabond is een vegan shop en lunchroom in één. Super handig, kun je na het shoppen in de leuke winkel lekker neerploffen voor een lekkere vegan lunch. Wij garanderen je dat je er zeker geen spijt van zult krijgen om hier even een bezoekje te brengen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegabond | Plant-Based Food (@vegabondfood) on

Adres: Leliegracht 16, De Clercqstraat 48 Amsterdam

Vegan Hotspots in Amsterdam: The Meets Eatery

The Meets Eatery is een plek waar je gezellig én lekker vegan food kunt eten. Bij The Meets Eatery volgen ze de 80/20 regel: 80% van hun eten is plantaardig en de andere 20% is dierlijk. Je kunt niet alleen voor lunch, maar ook voor diner terecht bij The Meets Eatery.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Meets Eatery ☕️🍅🍴 (@themeetseatery) on

Adres: Cornelis Troostplein 3, Amsterdam

Vegan hotspots in Amsterdam: Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food Bar is één van de bekendste vegan hotspots van Amsterdam, and we’re loving it. De vegan hotspot is uniek door de grote keuze aan eten en het leuke interieur. Het menu van Vegan Junk Food Bar bestaat uit snacks die 100% vegan zijn, denk hierbij aan vegan bitterballen, vegan hamburgers, vegan loempia’s en vegan mayonaise. Yum! Tip: dit is een échte insta-worthy plek om leuke foto’s te maken voor de gram!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegan Junk Food Bar™️ (@veganjunkfoodbar) on

Adres: Staringplein 22, Amsterdam

Vegan Hotspots in Amsterdam: SLA

De lekkerste salades, snacks en soepen kun je krijgen bij de biologische saladebar SLA. Je kunt bij deze leuke vegan hotspot je eigen salade samenstellen, met een heerlijke (100% vegan!) smoothie erbij. Het menu bij SLA is voor iedereen toegankelijk, het is namelijk zowel veganistisch als vegetarisch en glutenvrij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vie Végane Ⓥ Magazine (@vievegane) on

Adres: Ceintuurbaan 149, Claude Debussylaan 35, Westerstraat 34, Utrechtsestraat 10HS, Middenweg 55B-H, Amsterdam

Vegan hotspots in Amsterdam: Meatless District

Meatless District in Oud-West Amsterdam mag natuurlijk niet ontbreken uit dit lijstje van de vegan hotspots in Amsterdam. Deze leuke hotspot heeft heerlijke (vegan) smoothiebowls maar daarnaast ook lekkere scrambled eggs met tofu. De naam van de hotspot zegt het eigenlijk al: de gerechten bevatten geen vlees, dus ook als vegetariër kun je hier heerlijk eten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meatless District Amsterdam (@meatless_district) on

Adres: Bilderdijkstraat 65-67 H, Amsterdam

Vegan Hotspots in Amsterdam: Spirit

Bij Spirit heb je de keuze uit vijftig verschillende gerechten, mag je zelf bepalen wat je opschept en betaal je voor wat je koopt. Goede manier om voedselverspilling tegen te gaan, vinden wij. Daarnaast eet je 100% biologisch en vega, super gezond dus!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spiritrestaurants (@spiritrestaurants) on

Adres: Czaar Peterstraat 2a, Amsterdam

Vegan hotspots in Amsterdam: Ninour

Naast een leuke vegan hotspot waar je kunt ontbijten en lunchen, is Ninour veel meer dan dat. Het is een soort van conceptstore waar je leuke interieurspulletjes, vintagekleding en cadeautjes kunt kopen. De twee eigenaren Nina en Abdenour (Ninour) doen alles zelf (en góed!), van de bediening tot de administratie. De meeste gerechten zijn vegetarisch en glutenvrij, maar er zijn ook een aantal vegan gerechten op de menukaart te vinden. Lekker!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ninour (@ninouramsterdam) on

Adres: Eerste Jan Steenstraat 109, Amsterdam

Ben je van plan om vegan, plantaardig of vegetarisch te gaan eten, maar heb je je er nog niet zo in verdiept? Lees dan deze artikelen over vegan, plantaardig en vegetarisch voedsel.

Zie ook

6x healthy en vegan hotspots in Amsterdam

Chocolademousse taart met rood fruit

6x healthy en vegan hotspots in Amsterdam

Friet op 5 heerlijke verschillende manieren!

6x healthy en vegan hotspots in Amsterdam

5 Handige tips om hoofdpijn te voorkomen en te verhelpen