Ben je op zoek naar lekker en insta-worthy vegan food? Dan zit je in Haarlem helemaal goed. In de loop van de jaren heeft het ‘mini-Amsterdam’ veel leuke vegan hotspots erbij gekregen en dat is al genoeg reden om eens een kijkje te nemen. Benieuwd? Dit zijn de leukste vegan hotspots in Haarlem.


Vegan Hotspots in Haarlem: Blender

Vers bereide juices, salades, snacks en superfoods, je vindt het allemaal bij Blender. Alles wat op de menukaart staat is 100% vegan en het is nog eens lekker ook. Dat vind je niet vaak, hè? Naast het lekkere en gezonde eten is Blender ook nog eens een super gezellige hotspot om aan te schuiven om een middagje te werken/studeren achter je laptop of een heerlijk kopje koffie te drinken met een vriend of vriendin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blender Healthy food & Drinks (@blender_haarlem) on

Adres: Kleine Houtstraat 138, Haarlem

Vegan Hotspots in Haarlem: By Lima

Bij By Lima kun je zowel ontbijten als lekker lunchen, high tea’en en gezellig borrelen. Alles wat op de menukaart van By Lima staat is suikervrij, eerlijk en gezond maar daarnaast ook érg lekker. Super leuke hotspot om na het shoppen vervolgens lekker aan te stranden, dat garanderen we je. Het leuke aan By Lima is dat ze hier geen regels volgen. Zin in een borrelhapje op de vroege ochtend? Geen probleem, ze maken het zo voor je klaar!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by by LIMA (@bylima.haarlem) on

Adres: Zijlstraat 65, Haarlem

Vegan Hotspots in Haarlem: SLA

Yay! In onze hoofdstad Amsterdam is deze geweldige biologische saladebar al een tijdje gevestigd, maar hij is ook te vinden op het station in Haarlem. De lekkerste salades, snacks en soepen zijn hier verkrijgbaar. Je kunt bij deze leuke vegan hotspot je eigen salade samenstellen, met een heerlijke (100% vegan!) smoothie erbij. Het menu bij SLA is voor iedereen toegankelijk, het is namelijk zowel veganistisch als vegetarisch en glutenvrij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Femke Hollander (@fit_femm) on

Adres: Kruisweg 68-b, Haarlem

Vegan Hotspots in Haarlem: Veerkwartier

Deze vegan hotspot bevindt zich midden in de natuur. Voor een simpele vegan lunch, borrel, of diner kun je terecht bij Veerkwartier. Het Veerkwartier kookt namelijk 100% biologisch en duurzaam, én is super lekker! We garanderen je dat je bij Veerkwartier helemaal goed zit voor een vega/vegan gerecht. Het speciale aan het Veerkwartier is dat de plek is gemaakt van oude zeecontainers, een houten hut en een kas. Het zorgt voor een gezellige en natuurlijke sfeer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Het Veerkwartier Haarlem (@hetveerkwartier) on

Adres: A. Hofmanweg 62, Haarlem

Vegan Hotspots in Haarlem: DeDAKKAS

Over kassen gesproken… DeDAKKAS is naast het Veerkwartier ook een erg populaire vegan hotspot in Haarlem. Het bezit over een prachtig Haarlems uitzicht, met een lekker vegan hapje erbij. Je kunt tijdens het lekkere weer volop van het zonnetje genieten op het terras, maar net zo lekker genieten terwijl je binnen zit. Kortom: er is genoeg te zien (én te eten!) bij DeDAKKAS.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DeDAKKAS (@dedakkas) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DeDAKKAS (@dedakkas) on

Adres: De Witstraat 1A, Haarlem

Vegan Hotspots in Haarlem: Jetties

Heerlijke fairtrade koffie en thee met een lekker vegan taartje: dat is Jetties. Naast de heerlijke zoetigheden hebben ze ook heerlijke lunches en avondmaaltijden. Er wordt bij Jetties altijd met liefde gekookt, en dat is ook te merken aan het eten. Het is mooi gedecoreerd en het smaakt heer-lijk. Gauw eens een keertje langs bij Jetties in Haarlem!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jetties (@jettieshaarlem) on

Adres: Kruisweg 57, Haarlem

Vegan Hotspots in Haarlem: Chickpea

Bij Chickpea kun je de lekkerste vegan maaltijden zowel bestellen als afhalen, en dat is super handig! Bij Chickpea hebben ze de lekkerste falafel en hummus van Haarlem, en dat weten veel Haarlemmers maar al te goed. Elke dag stroomt de hotspot vol met mensen die vragen om de heerlijke falafel (en terecht!). Denk hierbij aan een hummus bowl, of een broodje pita met falafel en hummus. Lekker én 100% vegan!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chickpea Haarlem (@chickpea_haarlem) on

Adres: Kleine Houtstraat 2A, Haarlem

Vegan Hotspots in Haarlem: Mica Coffee Bar

Een vegan koffie hotspot is natuurlijk niet te missen in dit rijtje, daarom komt Mica Coffee Bar even om de hoek kijken. De vegan koffiebar in hartje Haarlem serveert heerlijke koffie met een zoet hapje erbij. De menukaart is 70% vegan, maar dat is genoeg om van allerlei lekkere dingen te genieten. Denk bijvoorbeeld aan een vegan ontbijt, lunch of zoet taartje bij een verse vegan cappuccino. Daarnaast is deze vegan hotspot in Haarlem heel erg insta-worthy door de stijlvolle inrichting en sfeer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mica (@mica.coffeebar) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mica (@mica.coffeebar) on

Adres: Kleine Houtstraat 103, Haarlem

Zie ook

8x de leukste vegan hotspots in Haarlem

5x de leukste vegan hotspots in Groningen

8x de leukste vegan hotspots in Haarlem

Dit zijn de leukste vegan hotspots in Bali

8x de leukste vegan hotspots in Haarlem

6x healthy en vegan hotspots in Amsterdam