Foundation, een dikke laag mascara, oogschaduw en ook nog een eyeliner. Allemaal heel erg mooi, maar niet zo goed en gezond voor onze huid. Je poriën kunnen snel verstopt raken door de laag make-up die wij op ons gezichtje smeren. Het is dus super belangrijk om alle make-up weer te verwijderen na een avondje stappen. Vaak wordt dit toch verkeerd gedaan en vertellen wij je deze keer hoe het wel en vooral NIET moet!


Niet verwijderen

Verwijder je je make-up niet? Super slecht! Als je helemaal geen make-up verwijderd mengt het zich met zweet en bacteriën op je huid. Hierdoor droogt het je uit enorm erg uit. Dus, je mag het nooit meer vergeten!!

Zo moet het dus NIET:

  1. Je huid NIET wassen na het schoonmaken: De remover haalt niet alles weg, dus was altijd nog even je huid met wat water na het schoonmaken!
  2. Gebruik één doekje: Dit is natuurlijk super slecht. Waarschijnlijk is je doekje helemaal bruin na het vegen over je gezicht, en dan wil jij er ook nog je ogen mee schoonmaken? Pak een nieuwe!
  3. Je gebruikt verkeerde remover: Iedereen heeft een ander type verzorging nodig (Uitleg vind je hier!!) Ook voor het schoonmaken is het belangrijk om te weten of je een droge of vette huid hebt jij hebt. Misschien heb je een droge huid, dan moet je namelijk wat vettere remover gebruiken.
  4. Je remover heeft NIET de juiste PH waarde: Een gezonde huid heeft een natuurlijke PH waarde van 4.0 tot 5.5. Om dit te houden heb je ook de juiste remover nodig. Vraag het gerust na in de winkel als je het even niet meer weet.
  5. Je haalt NIET alle restjes eraf: Het is belangrijk om ook echt het aller laatste korreltje weg te halen. Misschien denk je vaak dat alles er af is, maar ga toch voor de zekerheid met een doekje over je gezicht. Je zult zien dat je echt nog wel wat weg haalt. De overgebleven restjes kunnen zorgen voor irritaties of ontstekingen.

Het is ook erg belangrijk om je huid te verzorgen naar het seizoen. In de winter is dit heel erg anders dan in de zomer! Alles daarover vind je hier!

Lees ook:

Wat voor huid type heb jij? Werk met de seizoenen!

5 plantaardige beauty-foods voor een mooiere huid!

Dit moet je absoluut niet eten als je last hebt van een onzuivere huid!