Een super lekker bijgerecht wat heel goed past bij vlees of groenten. Namelijk: Aardappeltaartjes uit de oven, echt niet moeilijk om te maken. De smaak is veel sterker dan gewone gebakken aardappeltjes en de geuren die ervan af komen, zijn pas echt een feest. Als je dit maakt, dan ruikt de gehele keuken heerlijk naar salie.
Benodigdheden aardappeltaartjes uit de oven
- Een kom
- Klein pannetje
- Muffin-blik
Bereiding aardappeltaartjes uit de oven
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Was de aardappels goed schoon en snijd ze in dunne plakken van ongeveer 1 mm dik. Heb je een kaasschaaf? Gebruik dan een kaasschaaf om dunne plakjes te krijgen
- Smelt de boter in een klein pannetje
- Vervolgens doe je de aardappelplakjes in een kom en voeg je daar de salieblaadjes, parmezaanse kaas, crème fraîche en zout en peper aan toe
- Laat de boter even afkoelen en pers de knoflook uit boven de kom
- Doe nu de gesmolten boter bij de aardappels en schud dit mengsel nu goed door elkaar
- Vet het muffin-blik in met een beetje boter en stapel de aardappelplakjes op als een taartje, zorg dat je de saus goed verdeeld over de plakjes
- Zet daarna het muffin-blik in de oven voor ongeveer 30 minuten, totdat de aardappels gaar zijn. Test het door er met een vork in te prikken
- Als de aardappelstaartjes klaar zijn kan je ze uit de oven halen. Zet de oven uit en wacht nog heel even met het blik eruit halen, want het is heet!
Eet smakelijk!
Tips! Hierbij een aantal gerechten waarbij je deze aardappeltaartjes uit de oven kunt serveren:
- Vispannetje met zalmfilet uit de oven
- Heerlijke viskoekjes, voor op een feestje of gewoon bij het avondeten
- Pittige mix van gegrilde groenten