Met het nieuwe jaar in zicht hebben de oliebollenkramen zich verspreid door het hele land en hebben we de eerste lekkernij al naar binnen gewerkt. Wachten tot 31 december? Niks daarvan! Met Oud en Nieuw zullen we ons dan ook weer lekker vol eten aan olliebollen en natuurlijk appelflappen. In veel families is het traditie deze zelf te maken voor Oudjaarsdag. Wij hebben een heerlijke variant voor je: appelflappen met Licor 43. Met de flappen is het pas echt feest!


Bereidingswijze appelflappen met Licor 43

  1. Schil de goudrenetten en snijd hier kleine blokjes van.
  2. Met vervolgens de blokjes met de Licor 43, maïzena, citroensap en de suiker. Laat nu even 30 minuten rusten.
  3. Kneed de amandelspijs. Gebruik hierbij de helft van het geklutste ei.
  4. De oven verwarm je vast voor op 200 graden.
  5. Leg een plak roomboter bladerdeeg voor je. Op de helft van het deeg leg je een beetje amandelspijs.
  6. Dit doe je over de gehele lengte en doe er ook wat blokjes appel op.
  7. Nu vouw je het deeg dicht in een driehoek. Gebruik een vork om de randen goed dicht te drukken.
  8. Smeer de appelflap nu in met het overige eigeel en strooi er rietsuiker overheen.
  9. Doe de appelflappen nu in de oven en bak voor zo’n 20 minuten.

Dat wordt genieten tijdens de jaarwisseling!

Lees ook

Recept: heerlijke appelflappen met Licor 43

Recept: overheerlijke Rocky Road met Licor 43

Recept: heerlijke appelflappen met Licor 43

Heerlijke kersttaart: besneeuwde Red Velvet cake

Recept: heerlijke appelflappen met Licor 43

Recept: kerstige wentelteefjes met eggnog