Bieten ballen, geen bitter ballen of gehaktballen, maar ballen gemaakt uit rode bieten! Deze zitten bombol eiwitten vanwege de kidney bonen en wist je dat rode bieten goed zijn voor jouw bloedsomloop? Lekkere post-workout meal! Ook zijn deze bakken niet in olie gebakken, zoals falafel en zit er helemaal geen olie aan toegevoegd. Dit maakt ze extra gezond omdat ze zo vet-arm zijn.
Je kan de balletjes als snack eten met een dipje, maar ook kun je er een lekker avond maaltijd van maken. Lekker met: rijst en groenten, spaghetti, of zelfs als burger getopt met een portobello champignon!


Hoe maak je deze lekkere bieten ballen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg alvast een stukje bakpapier op een bakplaat klaar.
  2. Pel de rode bieten (hoeft niet als ze biologisch zijn) en snijd in fijne stukjes. Als je ze niet heel fijn zelf kunt snijden kun je het in een keuken machine fijner malen.
  3. Pak een pan en zet op het fornuis. Hier ga je de walnoten een beetje knapperig op bakken, krijgen ze een lekkerder smaakje van!
  4. Ondertussen kun je de ui en brood ook fijn snijden.
  5. Mix de walnoten en kidneybonen door de rode bieten heen in de keukenmachine.
  6. Voeg de ui, brood, oregano, tijm, zout en peper toe aan de rode bieten in de keuken machine.
  7. Mix goed zodat het een lekker korrelig deegje wordt.
  8. Nu zul je je handen vies moeten maken! Maak van het deeg balletjes. Als het niet genoeg plakt kun je nog wat water toevoegen.
  9. Leg alle balletjes op de bakplaat en bak in de oven voor 25-30 minuten. Halverwege even omdraaien!
  10. Super makkelijk he?! Eetsmakelijk!

Lees ook:

Je gezonde falafel maak je zelf (vegetarisch)

Pittige én knapperige zoete aardappelfriet

Zo maak je heel simpel je eigen heerlijke rode bietenburgers!