We komen net uit de feestdagen, maar de volgende feestjes staan al weer op je te wachten! Het is bijna zover! 2018 komt eraan en dat gaan we eens goed vieren dit jaar! Tijdens zo’n feestje kunnen de hapjes natuurlijk niet ontbreken en daarom hebben wij vandaag ook weer een heerlijk borrel receptje voor je gevonden! Het zijn deze keer garnalen kroketjes! Op onze website kun je ook het recept vinden van de zalm kroketjes, verdeel ze samen op één bordje, en je hebt een heerlijk borrelschaaltje gevuld!


Bereiding garnalen kroketjes

  1. Smelt de boter in een pan en meng hier dan de bloem doorheen
  2. Roer dan de helft van de melk door dit mengsel en maak hier een papje van zonder klonten
  3. Roer daarna de andere helft van de melk er doorheen
  4. Voeg dan de kookroom er aan toe en de citroensap
  5. Snijd de garnalen ondertussen in kleine stukjes en voeg die als laatste aan het mengsel toe
  6. Maak het op smaak met wat zout en peper
  7. Wil je ze pittig? Voeg er dan wat chili poeder aan toe
  8. Laat dan het mengsel voor ongeveer 60 minuten afkoelen in de koelkast
  9. Daarna haal je ze uit de koelkast en maak er dan kleine rolletjes van (in de vorm van kleine kroketjes)
  10. Haal ze dan door het los geklopte eitje en dan door het panneermeel
  11. Zet de kroketjes dan weer voor een kwartiertje in de koelkast
  12. Dan frituur je de kroketjes op 180 graden voor ongeveer 4 minuutjes

Tip: Serveer de garnalen met een lekkere dipsaus!

Eet smakelijk!


Lees ook:

Borrelhapje: Zalmkroketjes uit de oven

Zalmrolletjes met komkommer en roomkaas

Healthy mini pancakes met cream cheese en gerookte zalm