In de categorie vegetarische recepten: dit heerlijke broodje met bietenspread en granaatappelpitjes! Om uit te delen of voor een overheerlijke lunch. Een keer wat anders dan een simpel stokbroodje met eiersalade, toch? We hebben al vaker een recept gedeeld voor de bietenspread (lees: een keer wat anders op je brood: bietensmeersel). Maar dit recept is nét even iets anders. Het zijn namelijk heerlijke broodjes met bietenspread en granaatappelpitjes om uit te delen of op tafel te zetten tijdens een feestje. Super voor oog, overheerlijk en ook nog eens erg gezond!
Benodigdheden
- Keukenmachine of kom en staafmixer
Bereiding broodjes met bietenspread en granaatappelpitjes
Ervan uitgaande dat er ongeveer 20 personen op je feestje zullen verschijnen en je iedereen zeker een broodje wil laten proeven, is dit recept bestemd voor 20 personen op een feestje of andere feestelijke gelegenheid.
- Pak een klein pannetje met water en breng het water aan de kook. Gebruik een lepel om de eieren rustig in het kokende water te leggen. Voeg ook de bieten toe, deze kunnen gemakkelijk in dezelfde pan
- Kook de eieren voor 9 minuten en laat ze daarna ‘schrikken’ met koud water. Pel de eieren en doe ze in de keukenmachine of de kom
- Kook de bieten voor 20 minuten. Schil ze met een mesje en snijd ze in vier stukken. Doe ook de bieten bij de eieren in de keukenmachine of de kom
- Voeg nu ook het sap van de citroen, de pijnboompitten en een snufje peper toe. Mix het geheel tot een grove massa, stukjes mogen er zeker achterblijven
- Pak nu de stokbroden, naar wens kun je ze nog even opwarmen in de oven voor een paar minuten. Snijd de stokbroden in stukken van ongeveer 2 centimer
- Pak een kommetje en pel de granaatappel. Snijd hem eerst in vieren en haal de pitjes er uit
- Smeer een kleine eetlepel van de bietenspread op de broodjes en garneer met wat granaatappelpitjes en rucola
Tip: liever een vegan versie van deze overheerlijke uitdeel-snack? Dan is het nog steeds super lekker wanneer je de eieren weg laat.