Er zijn zoveel lekkere Mexicaanse gerechten. Taco’s, burrito’s, noem maar op! Maar een gerecht wat ook superlekker is, is chili con carne. Normaal wordt dit gerecht met vlees bereid, maar door de heerlijke kruiden en groenten die in deze vegan variant zitten zul je het vlees zeker niet missen! Door de bonen is de chili nog steeds heel erg vullend. Daarnaast kun je er zelf ook nog genoeg ingrediënten aan toevoegen. Wat crème fraîche of guacamole erbij is echt een aanrader! Het is natuurlijk niet moeilijk te raden dat dit gerecht ook mega gezond is. Toch is het wel handig om te weten waar het nou precies goed voor is! In dit gerecht zit vooral veel proteïne. In een kommetje van deze chili zit wel 10 gram aan proteïne. Je hebt wel een heleboel ingrediënten nodig voor dit gerecht, maar dit is het meer dan waard!
Bereiding Chili con carne
- Snijd de ui, knoflook, groene peper, chili en de gedroogde tomaten allemaal in kleine stukjes
- Gooi alle ingrediënten in een pan, doe hier olie in en laat alles ongeveer 3 minuten bakken op lage temperatuur
- Voeg de bouillon, bonen, linzen, zoete mais en de gesneden tomaten toe. Roer alles goed door. Voeg de tomatenpasta toe en strooi er vervolgens zout, peper, komijn, paprika poeder en oregano over. Mix de linzen er ook door en laat alles op gemiddelde temperatuur pruttelen voor 20 minuten, blijf er wel goed door roeren.
- Je hoeft het er niet per se bij te doen, maar het is wel lekker om eventueel nog wat ahornsiroop aan de mix toe te voegen
- Strooi eventueel nog wat zout en peper over de chili. Om het helemaal af te maken, serveer je dit gerecht met geroosterd brood en wat vegan zure room of guacamole
Eet smakelijk!