Dit dadelbrood lijkt wel een cake zo lekker! Heb je zin in een boterham of een verantwoorde snack tussendoor? Dit heerlijke alternatief voor brood heeft een ontzettend lekkere smaak sensatie. Het vult onwijs goed en je kan het beleggen met wat je maar wilt. Daarnaast kun je hem het super makkelijk meenemen! Wanneer je extra veel maakt kun je het tevens in plankjes invriezen en eruit halen op de dag dat je ze mee op tour wilt nemen.
Topping ideetjes: gemengde notenpasta, ghee, tahin, kaas, (plantaardige) brie, geitenkaas, avocado of lekker met gewoon wat jam!
Bereiding quinoa-dadelbrood:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in en leg er een vel bakpapier in;de randen mogen overhangen maar let op dat ze niet tegen de wand van de oven aankomen!
- Meng het lijnzaad met 20 ml water, roer en laat rusten voor minstens 10 minuten.
- Snijd de dadels in kleine stukjes, doe ze in een kom en giet er 50 ml kokend water overheen. Zo weken de dadels.
- Meng de quinoa meel in een kom met de on-en gekookte quinoa, wijnsteenpoeder en kaneel.
- Voeg het lijnzaad mengsel, het meel, de dadels en (gesmolten) kokosolie toe.
- Pureer de bananen en doe deze er ook bij. Roer vervolgens alles goed door.
- Schep alles in de bakvorm, strijk de bovenkant glad en bestrooi met pecannoten.
- Bak voor ongeveer 40 minuten.
- Laat afkoelen, snijd in plakjes, vries het in of eet het in éen keer op!
Lees ook:
Glutenvrij: Vegan bananenbrood met kokosrasp, noten en blauwe bessen
Hartige vegetarische ei muffins met geitenkaas
Heerlijke pompoen brood met banaan en cacoa nibs!