Halloween is alweer bijna geweest, en de feestdagen zoals kerst en oud en nieuw komen langzaam maar zeker dichterbij. Wanneer je op die dagen gezellig met elkaar bent, zijn gefrituurde snacks vaak wel de lekkerste hapjes. Deze vegan spinaziekroketjes zijn ook ontzettend lekker, maar ook gezond. De perfecte snack om op tafel te zetten dus!

Bereiding vegan spinaziekroketjes

  • Kook de spinazie zoals op de verpakking staat aangegeven. Spoel de spinazie wel eerst af onder koud water, knijp vervolgens zoveel mogelijk water eruit
  • Doe nu de plantaardige melk en de bouillon in een klein pannetje en laat het voorzichtig opwarmen
  • Pak nu een grote pan, zet dit op een gemiddeld vuurtje en giet hier de olijfolie en uien in. Wanneer deze zacht zijn, voeg je de knoflook toe. Wanneer dit zacht is, zeef je de bloem er ook bij
  • Mix alle ingrediënten goed door, doe dit een paar minuten. Wanneer de mix een lichtbruine kleur begint te krijgen, giet je nog een klein beetje melk erbij. Blijf goed roeren tot alles goed is opgenomen in de mix en de saus wat dikker en romiger is
  • Voeg de spinazie, zout en peper toe. Doe de mix daarna op een bord en laat het afkoelen op kamertemperatuur. Bedek het met een vel plasticfolie en laat het een een paar uur tot een nachtje in de koelkast staan
  • Stop de overige 250 ml van de plantaardige melk in een kom en de broodkruimels in een andere kom. Neem een eetlepel aan vulling en gebruik je handen om het in de vorm van een klein kroketje te rollen. Dip het in de broodkruimels, vervolgens in de melk en daarna weer in de kruimels
  • Verhit de olie om te bakken in een klein pannetje. Frituur de spinaziekroketjes tot ze aan alle kanten goudbruin zijn geworden. Laat ze dan op een bord met keukenpapier afkoelen. Daarna kun je ze serveren!

Smakelijk!

Zie ook

Deze vegan spinaziekroketjes zijn gewoon perfect!

Heerlijk nieuwjaar borrelhapje: Garnalen kroketjes!

Deze vegan spinaziekroketjes zijn gewoon perfect!

Borrelhapje: Zalmkroketjes uit de oven