Een echte goede, lekkere hamburger. Daar is iedereen wel fan van voglensmij! Ook de veggies onder ons zijn gek op een burgertje alleen dan in een andere vorm. De falafel burger is daar een goede optie voor! Deze heerlijke falafel burger zit in een jasje van sla en is super makkelijk te maken. Je kunt zelf kiezen welke groenten je erbij wilt serveren en je kunt er een lekkere saus of vegan saus bij maken.
Bereiding
- Scheur de bladeren van de sla af en was deze goed schoon
- Laat ze uitlekken en leg ze op een bord
- Meng de ingrediënten voor de saus met elkaar in een kom
- Zet dit eventjes aan de kant
- Snijd dan de groenten naar keuze in stukjes
- Meng het chiazaad met 2 el water en roer dit goed door elkaar
- Verwarm dan de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
- Doe de peterselie, munt en knoflook in een mixer en mix dit goed
- Doe dan alle ingrediënten voor de burgers en het chiazaad mengsel erbij
- Meng dit nog een keer goed door elkaar
- Als het falafel mengsel te droog is kun je een beetje water toevoegen
- Verdeel het mengsel in vieren en maak er stevige burgers van
- Leg ze op de bakplat en bak 15 minuten, keer ze om en bak nog eens 15 minuten
Eet smakelijk!
Lees ook:
Platbrood met falafel, koolraap en yoghurt
Je gezonde falafel maak je zelf (vegetarisch)
Simpele vleesvervangers om duurzamer te eten