Voor veel mensen is het erg gemakkelijk om een ontbijtje te skippen. Het kan zijn door een gebrek aan tijd of gewoon geen honger hebben maar het is makkelijk om een ontbijt over te slaan. Nou, met dit gerechtje denk je daar vast wel anders over! Ontbijt bowls zijn altijd wel lekker maar de gebakken appel havermout bowl met kaneel is heerlijk om je dag mee te beginnen. De zoete smaak van de appel en kaneel gaat ontzettend goed samen met de havermout. Daarnaast kom je met dit ontbijtje al helemaal in de winter vibe! Het duurt trouwens ook helemaal niet lang om dit ontbijtje klaar te maken, binnen 15 minuten ben je al klaar!

Bereiding gebakken appel havermout bowl met kaneel

  • Om de gebakken appel havermout bowl met kaneel te maken, doe je alle ingrediënten voor de oatmeal in een klein pannetje op een gemiddelde hitte. Blijf goed roeren door deze mix, doe dit 7 tot 10 minuten tot de mix dik is geworden
  • Deze stap is misschien iets ingewikkelder. Om de kaneel sauteed appels te maken, hit je de kokosolie op in een non-stick pan, als je deze niet hebt, kun je dit ook met water doen. Voeg vervolgens de stukjes appel toe, het snufje kokossuiker en de kaneel toe. Giet na een paar minuten een paar eetlepels water bij de mix. Laat de mix wel koken en blijf hierin roeren. Wanneer het water is opgelost en de pan uitdroogt, moet je er meer water bijgieten, een paar eetlepels per keer terwijl de mix blijft koken. Dit hele proces duurt rond de 10 tot 12 minuten. Je merkt dat de mix klaar is wanneer de appels zacht zijn en een bruin laagje hebben.
  • Pak nu een kom. Doe hier de gekookte havermout in, doe hier daarna de appels over en that’s it!

Eet smakelijk!

Zie ook

Heerlijke gebakken appel havermout bowl met kaneel

Wentelteefjes met bessenstroop: lekker en vullend!

Heerlijke gebakken appel havermout bowl met kaneel

Heerlijke smoothie bowl met frambozen als ontbijt!