Het broccoli seizoen is bijna daar! De vele opties voor het klaarmaken (wokken, stomen, koken, bakken, roosteren), geeft ons de mogelijkheid om flink te variëren. Wij gebruiken deze groene groente dan ook het liefste in al onze gerechten. Voordat wij het recept voor onze geroosterde broccoli side prijsgeven, eerst even wat groene-feitjes op een rij!

  • Vitaminekanon
    Broccoli bevat vitaminen A, B, C, E en K. Deze vitamine zijn niet alleen mega gezond en noodzakelijk, maar vitamine K zorgt onder andere voor mooi haar.
  • Geheugen steuntje
    De broccoli bevat een stof die hetzelfde effect veroorzaak als medicijnen die Alzheimer tegen gaan. Oké, dit is niet wetenschappelijk bewezen; maar menig man heeft wel ondervonden dat je hersenen minder snel aftakelen wanneer je deze groente met regelmaat eet.
  • Vertraagt het verouderingsproces
    Deze groente vertraagt de effecten van het verouderingsproces volgens Amerikaans onderzoek. Do we need to say more?

En dan nu één van de vele manieren waarop je de broccoli kunt klaarmaken.

Geroosterde broccoli met parmesan en chili vlokken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  2. Snijd de broccoli in partjes en meng deze in een schaal met de olijfolie en het zout
  3. Spreid de broccoli partjes uit in een ovenschaal en plaats de schaal voor 10-15 minuutjes in de oven. Schud de broccoli na 5 minuten even door elkaar
  4. Haal de broccoli uit de oven en schud de partjes weer in de schaal
  5. Voeg de parmezaanse kaas en rode chili vlokken toe. Snijd de citroen in tweeën en knijp deze uit boven de schaal. Meng alles rustig door elkaar
  6. Kies een mooie schaal om te serveren of serveer rechtstreeks op het bord; smakelijk!

Serveer deze broccoli side bijvoorbeeld naast deze vegetarische vier kazen pasta!

Voor nog meer broccoli recepten lees ook: