Kerst staat in teken van samenzijn en lekker eten, en daar horen natuurlijk kerstkoekjes bij. Helaas zitten deze koekjes vaak bomvol met suiker en andere toegevoegde zoetigheden. Wanneer je op een dieet bent of van plan bent om af te vallen tijdens de feestdagen, wil je toch nog wel kunnen genieten van die lekkere koekjes. Gelukkig hebben wij een recept voor gezonde kerstkoekjes voor je waar jij lekker van kunt smullen tijdens de kerstdagen!
Bereidingswijze gezonde kerstkoekjes:
- Verwarm als eerst de oven voor op 175 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Maal vervolgens de havermout fijn door het bijvoorbeeld in een blender te doen. Doe daarna de gemalen havermout, amandelmeel, bakpoeder, kokosbloemsuiker en kaneel in een kom en meng het goed door elkaar.
- Smelt vervolgens de kokosolie kort in de magnetron en voeg het samen met het ei en amandelmelk toe aan het meel.
- Prak dan de banaan fijn of mix het fijn met een staafmixer. Meng de geprakte banaan door het kokosoliemengsel. Meng vervolgens het meel en het kokosoliemengsel door elkaar met de hand tot het een samenhangend deeg is.
- Leg het deeg voor 20 minuten in de koelkast om af te koelen. Rol het deeg wanneer het is afgekoeld met een deegroller uit op het aanrecht of een stuk bakpapier.
- Steek vervolgens de koekjes uit en leg ze op de bakplaat die bekleed is met bakpapier. Bak de koekjes voor ongeveer 15 minuten gaar, tot ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen en versier ze eventueel met glazuur of andere decoratie. Lekker!