Een stokbrood sandwich met tomaten mozzarella, stukjes stokbrood met pesto en hummus om te dippen bij de borrel, stukje stokbrood bij de soep of bij de barbecue en een stuk stokbrood om je laatste bolognese saus van je bord je vegen. Stokbrood staat voor het goede leven. Oké dat klinkt misschien een beetje stom, maar je snap vast wel wat we bedoelen. Een heerlijk warm stokbrood net uit de oven, geeft je gewoon dat vakantie gevoel, dat gevoel dat je krijgt als je op een vrijdagmiddag aan het borrelen bent met je vrienden of als je met je lief gaat picknicken in het park. Heerlijk!

Eet je stokbroodjes met deze heerlijke kerrie hummus!

Bereiding glutenvrij stokbrood

  1. Pak een maatbeker.
  2. Doe de eiwitten in een maatbeker en vul aan met warm water tot 445 ml.
  3. Pak een kom en meng de droge ingrediënten: meel, xanthaangom, suiker, gist en zout en gebruik een mixer om te mengen.
  4. Heb je een standmixer? Meng dan op lage snelheid met de ‘paddle’. Voeg geleidelijk het ei-watermengsel toe en mix in 3 minuten glad.
  5. Dek af met plastic huishoudfolie en laat 2 uur rijzen.
  6. Na 2 uur te laten rijzen, bestrooi je het deeg licht met meel.
  7. Weeg 450 gr van het deeg af en leg op een bebloemd werkoppervlak.
  8. Verdeel dit stuk deeg in drie delen. Rol elk deel in de vorm van een stokbrood en knijp de randjes licht tot een puntje.
  9. Snijd elke baguette kruislings een paar keer in met een nat scherp mes en bestrijk dan met water.
  10. Dek af met plasticfolie en laat 40 minuten rijzen.
  11. Verwarm de oven voor op 230°C.
  12. Bedek een bakplaat met bakpapier en bak de stokbroden 25-35 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  13. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Enjoy!

Borrel? Maak ook een verse pesto spread en een zongedroogde tomaten hummus.


 

Meer glutenvrije brood recepten?

Glutenvrije muesli kwark bollen

Gezonde glutenvrije focaccia

Bananen brood met kokosrasp en blauw bessen