Deze groene curry pasta maak je zo voor de hele week, je vriest een deel in of gebruikt het zelfs als een spread! Heerlijk met groenten, kokosmelk en rijst, maar ook lekker als beleg op wraps en op broodjes, zelfs als dressing over salades! De groene curry pasta is net lekker als zo’n pakje van de supermarkt maar een stuk gezonder en bijna net zo makkelijk! Nu weet je zeker dat je geen rare toevoegingen aan het eten bent en bestaat deze pasta uit alleen maar pure ingrediënten.

Bereiding groene curry pasta:

  1. Als je alle kruiden vers gebruikt warm dan eerst een pan op en bak de kruiden kort in de pan. Dit maakt de smaken nog meer intens! Zodra de smaken zijn vrijgekomen ga je ze plat stampen. Dit kun je doen met een vijzel. Als je dat niet hebt kun je de kruiden in een plastic zakje doen en erop slaan met een pan. Als je voor losse (kant en klare) kruiden kiest dan kun je deze stap overslaan.
  2. Voeg vervolgens al je ingrediënten toe aan de keukenmachine en blend! Citroen gras zal misschien eerst moeilijk gaan maar geef het even tijd. Het helpt sowieso als je eerst de ingrediënten eerst wat fijner snijdt.
  3. Blijf proeven en voeg dingen toe zonodig. Misschien vind je het lekker met meer limoen sap, meer zout of zelfs meer ahorn siroop. Alles smaken verschillen natuurlijk!
  4. Zodra het klaar is kun je het bewaren in een weckpot. Het blijft 10 dagen goed in de koelkast. Je kan natuurlijk ook een gedeelte invriezen, dat blijft veel langer goed.
  5. Je kan het als smaakversterker gebruiken in veel verschillende gerechten. Denk aan rijst curry’s, salades, soepen of zelfs als beleg op wraps of boterhammen!

Enjoy!!


Lees ook:

Heerlijke vegan kikkererwten curry met zoete aardappel

Koolhydraatarm: Vegetarische bloemkool curry

Zoete aardappel noodles met cashewsaus