De herfst staat alweer bijna voor de deur, en daarom hebben wij alvast een overheerlijk herfst recept voor jou uitgekozen. De pompoen lasagne. In de herfst zijn pompoenen goedkoper omdat er meer aanbod van is. Daarom is dit ook nog eens een budget proef recept.
Bereiding pompoen lasagne
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Doe pompoenblokjes in de ovenschaal en doe er olijfolie, salie en peper en zout bij
- Doe er als laatste nog geperste knoflook bij en schep door elkaar
- Stop de ovenschaal 30 minuten in de oven
- Breng een pan met water aan de kook en voeg de spinazie hier aan toe
- Laat 2 tot 3 minuten koken (tot het begint te slingen)
- Giet het dan af, en probeer er zo veel mogelijk vocht uit te krijgen
- Voeg de ricotta, het ei en wat zout en peper bij elkaar en klop het los
- Snijd de tomaat in stukjes.
- Pureer dan de pompoen fijn met een mixer (of vork) en voeg eventueel wat olijfolie toe om het wat fijner te krijgen
- Vet de ovenschaal in
- Begin met een laagje met de heft van de ricotta en verdeel dar de helft van de spinazie overheen
- Dek dit af met wat lasagne vellen
- Verdeel daar de helft van het pompoenmengsel overheen en wat stukjes tomaat en dek dit ook weer af met lasagne vellen
- Herhaal deze lagen nog een paar keer
- Strooi de bovenste laag af met wat kaas
- Doe hem 30 minuten in de oven
Tip: Wil je er toch wat vlees aan toevoegen, dan kun je dat doen met wat spekjes of gehakt.
Eet smakelijk!
Lees ook:
Vegan Burrito met pompoen hummus
Vetarme vegetarische spinazie lasagne