Photo by jocooks.com

Ziet dit er niet heerlijk uit? Voor alle (gesmolten) kaas liefhebbers is dit gerecht echt heaven on earth! Als je dit je gasten op een feestje, een borrelavond of ladiesnight voorschotelt, word je meteen vernoemd tot gastvrouw (of heer) van het jaar, I promise! Mocht je trouwens gewoon een heerlijke avond voor jezelf hebben en zin in een lekkere snack bij je favoriete film? Dan zijn ze ook zeer aan te raden. Oftewel, cheesy breadsticks voor elke gelegenheid (en ze passen ook nog eens goed binnen een koolhydraatarme leefstijl)!

Note: De breadsticks zijn naast koolhydraatarm ook glutenvrij!

Bereiding cheesy breadsticks

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  3. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze ongeveer 8 a 10 minuten. Giet ze af en doe de roosjes vervolgens in een keukenmachine.
  4. Laat de machine draaien tot je bloemkool rijst krijgt. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de bloemkool ook raspen (duurt alleen iets langer)
  5. Doe de ‘bloemkool rijst’ in een grote mengkom.
  6. Voeg de eieren, 2 kopjes mozzarella, oregano, knoflook, peper en zout toe.
  7. Meng alles goed door elkaar.
  8. Verdeel heel mengsel in 2en en verspreid ze op de bakplaat. Doe dit in de vorm van een pizza of een rechthoek, wat je zelf wilt.
  9. Bak de bloemkoolbodem (nog zonder toppings)ongeveer 25 minuten tot deze goudbruin is geworden.
  10. Zodra deze goudbruin gekleurd is, haal je hem eruit, besprenkel je hem met het laatste kopje mozzarella en zet hem nog 5 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten.
  11. Snijd alles in kleine pizza punten of rechthoekige breadsticks en ze zijn klaar om te serveren!

Enjoy your cheesy breadsticks!

Photo by jocooks.com

Probeer ook:

 

Fingerfood, Italiaanse vegan breadsticks 

Gegrilde groenterolletjes met geitenkaas

Italiaanse  bruchetta’s pomodori

Pittige geroosterde kikkererwten