Jarig? Geslaagd? Bezoek? Of gewoon zomaar zin in taart? Het leven is een feestje en dat moet gewoon af en toe (of elke dag?) gevierd worden. Maar omdat we niet elke dag geraffineerde suikers en onnodige vette en ongezonde dingen willen eten, delen we bij Freshhh regelmatig wat gezondere alternatieven op de ongezonde pleasures. Vandaag een heerlijke (skinny) monchou taart met rode vruchten. Zo kun je de volgende keer gewoon een stuk taart met je visite eten, zonder schuldgevoel!
Bereiding bodem
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Smelt de boter au bain marie
- Pak een mengkom doe hier de gesmolten boter en de rest van de ingrediënten voor de bodem in.
- Mix alles heel goed en spreid het vervolgens uit in een springvorm
- Zet het ongeveer 40 minuten in de oven. Is de bodem nog zacht na 40 minuten? Laat hem dan iets langer staan tot deze hard is.
- Na het bakken af laten koelen
Bereiding vulling monchou taart
- Laat de gelatineblaadjes ongeveer 10 minuutjes weken in koud water
- Pak een mengkom en roer hierin de monchou zacht en glad.
- Klop vervolgens de slagroom met de stevia, stijf.
- Roer de monchou daarna door de slagroom heen.
- Verwarm een pannetje met 1 el water en verwarm de gelatineblaadjes (niet laten koken)
- Meng het water + gelatine door de rest van de vulling en roer goed door elkaar.
- Giet het in de springvorm bovenop de afgekoelde bodem.
- Zet de monchou taart nu minimaal 2 uur in de koelkast (het liefst langer!) en zodra je deze eruit haalt top je hem met vers fruit.
Enjoy!
Probeer ook:
Gluten -en lactose vrije brownie bites
Skinny citroen mandarijn cheese cake