Bloemkool is een groente die vooral tevoorschijn komt bij het avondeten. Maar waarom niet een keer bloemkool voor ontbijt of lunch? Goed voor wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt of glutenvrij eet. Ook is het gewoon lekker als je eens wat anders op de ontbijttafel wilt zien.
Bereiding Bloemkool broodjes & bagels
- Was en snijd de bloemkool in stukken, gebruik bijvoorbeeld een foodprocessor en maal het zo fijn mogelijk. Tip: maal de bloemkool in kleinere hoeveelheden, zodat de processor niet te vol zit. Gooi de gemalen bloemkool in een grote kom. Voeg het amandelmeel, de knoflookpoeder, gist, zout en psyllium husk poeder, als je die gebruikt, toe. Roer alles door elkaar tot een goede mix
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop de eieren in een aparte kom. Voeg de eieren toe aan de bloemkool en kneed het totdat het ‘deeg’ vochtig en stevig aanvoelt
- Bedek een bakplaat met bakpapier. Voor de broodjes neem je kleine, ongeveer tennisbal grootte, hoeveelheden deeg. Kneed ze in een ruwe bolvorm en laat ze vervolgens van 30 cm op de bakplaat vallen (dit helpt ze te verdichten). Voor de bagels houd je dezelfde grootte aan, gebruik je vinger op een gat in het midden van de deegbol te prikken. Kneed daarna de gewenste vorm van je bagel
- Bestrooi de bolletjes en bagels met sesamzaadjes (of niet) en schuif de bakplaat in de oven. Bak voor 20-30 minuten totdat de randen goudbruin zijn. Bewaar de leftovers in de koelkast voor 3-4 dagen