Indische gerechten zouden we soms wel elke dag kunnen eten. Het heerlijk gekruide naanbread , de gefrituurde simosa’s en natuurlijk de geweldige curry’s. Wist je dat vooral de currys eigenlijk supergemakkelijk zelf te maken zijn? Wij hebben een makkelijk en toch superlekker recept voor een volledig vegan gele curry met tofu en kikkererwten. Zo ben jij thuis je eigen (vegan) Indische chef kok!


Deze veganistische curry is snel in elkaar te flansen en bevat daarbij ook nog eens vier verschillende soorten groenten. En de tofu werkt hier ideaal bij: door de zachte structuur en subtiele smaak is het de perfecte toevoeging bij je curry. Tip: ook een handig gerecht om te gebruiken voor een meal prep.

Bereidingswijze

  1. Zet een pan water op tot het water kookt. Kook de basmati rijst vervolgens circa 8 minuten koken.
  2. Giet de rijst af als deze gekookt is.
  3. Snijdt ondertussen de cherrytomaatjes door midden.
  4. Doe een scheutje olijfolie in een bakpan en verwarm deze.
  5. Laadt het vocht uit het zakje tofu lekken en snijdt de tofu in blokjes en doe deze in de pan. Laat vervolgens 5 minuten bakken. Marineer deze ondertussen met een beetje kerriepoeder.
  6. Gooi de inhoud van het zakje currypoeder in de pan roer deze door de tofu.
  7. Voeg de kokosmelk toe, steeds in scheuten terwijl je blijft roeren.
  8. Laat de currysaus met tofu op een laag sudderen.
  9. Giet de kikkererwten af en voeg deze toe aan de curry.
  10. Voeg de doperwten en cherrytomaatjes toe aan de curry.
  11. Breng de curry vervolgens op smaak door de rest van de kerriepoeder en wat peper en zout toe te voegen.
  12. Roer alles goed door elkaar, voeg de koriander toe voor garnering en serveer samen met de rijst.

Eet smakelijk!

Zie ook

Recept: vegan gele curry met tofu en kikkererwten

Heerlijke Indiase curry met rode linzen!

Recept: vegan gele curry met tofu en kikkererwten

Simpel en lekker: Mango curry met rijst (vegan)

Recept: vegan gele curry met tofu en kikkererwten

Heerlijke vegan kikkererwten curry met zoete aardappel