Pizza voor ontbijt? Zo raar is het idee helemaal niet! Zeker niet als hem met een heerlijk eitje maakt. Het is net alsof je een broodje ei met bacon eet, maar dan nóg lekkerder! Perfect voor een ontbijtje op bed in het weekend, of als je een lange en zware dag voor de boeg hebt en flink wat energie nodig hebt. Je kunt de ontbijt pizza’s maken hoe je wilt. Wij hebben hier een versie met bacon, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook maken met stukjes kip, ui en/of zongedroogde tomaatjes. Wat jij lekker vind!
Bereiding ontbijt pizza
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier.
- Vouw de randjes van de bladerdeeg plakjes om, hierdoor gaan de randjes hier hoger staan.
- Strooi de geraspte kaas over het bladerdeeg.
- Breek boven elk stukje bladerdeeg een ei en kruid alles met peper en zout.
- Leg als laatste 2 plakjes bacon bovenop elk ei en top alles met Italiaanse kruiden.
- Leg de ontbijt pizza’s 20 minuten in de oven.
- Bladerdeeg moet goudbruin kleuren en de eieren moeten gestold zijn.
Eet smakelijk!
Tip: Een ontbijt pizza met ei is ook heerlijk met extra cherrytomaatjes en zelfgemaakte pesto!
Probeer ook:
Glutenvrije wafels met vers fruit
Koolhydraatarme bagels met gerookte zalm