Zin in pizza maar wil je toch liever iets gezonders voorschotelen? Dan is een plaattaart perfect. Je maakt de bodem met bladerdeeg en belegd hem met allerlei lekkers. Dit kan geheel naar eigen invulling, of je volgt dit verrukkelijke recept. Een mix van Italiaanse en minder gebruikelijke ingrediënten voor op pizza. Het recept is ook vega proof: laat de parmaham dan gewoon weg. Superlekker en helemaal niet moeilijk om te maken!
Bereidingswijze van deze overheerlijke plaattaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol hier het bladerdeeg op uit.
- Pak een kommetje en mix hierin de ricotta en crème fraiche met elkaar. Strooi er een flinke snuf peper overheen en voeg de helft van de parmezaan eraan toe.
- Dit is de saus voor je bodem. Verdeel deze dus over het bladerdeeg. Laat de randen wel vrij van de saus.
- Verdeel de asperges over de bodem. Je kunt ze heel laten voor een leuk effect, maar in stukjes snijden maakt het verdelen straks makkelijker. Verdeel vervolgens ook de sojabonen en cherrytomaatjes.
- Als alle ingrediënten over de bodem verdeeld zijn, strooi je de rest van de parmezaanse kaas eroverheen.
- Laat de plaattaart voor 25 minuten garen in de oven.
- Check na 25 minuten of de randen gaar zijn geworden en de asperges zacht. Is dat het geval? Dan is je plaattaart klaar.
- Oke, op een paar finishing touches na dan. Verdeel de parmaham en geitenkaas tot slot over de plaattaart en jouw overheerlijke en gezondere variant van pizza is af!
Meer lekkere recepten?
- Gezonde quiche met gerookte kip en prei
- Plaattaart met asperges, bieslook en roomsaus
- Hartige plaattaart met courgette, tomaat en feta