Deze bloemkoolsalade met granaatappel heb je in een handomdraai gemaakt! Heerlijk voor een frisse en lichte lunch of voor het avondeten. De warme zomerdagen lijken nog ver weg, maar houd dit gerecht in gedachten. In de zomer is een frisse salade namelijk nóg lekkerder!
Bereiding bloemkoolsalade met granaatappel
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Pak een grote ovenschaal en vet deze in met 1 eetlepel olijfolie
- Snijd de bloemkool in hele kleine stukjes en leg deze in de ovenschaal. Bestrooi met wat peper en zout en besprenkel met nog een eetlepel olijfolie. Plaats de schaal in de voorverwarmende oven. Zorg dat je de bloemkool stukjes elke 5 minuten even omdraait
- Pak een kom en doe hierin de kikkererwten, zet deze kom even aan de kant
- Snijd de koriander en de munt klein en doe dit ook in de kom
- Pak 2 eetlepels crème fraîche en meng dit door de kikkererwten, koriander en de munt
- Snijd de granaatappel door de helft en haal alle pitten eruit. Doe de pitten even in een kom en zet aan de kant
- Haal de ovenschaal uit de oven en doe ook de bloemkoolroosjes in de kom bij de kikkererwten, koriander en de munt. Meng alles nog een keer goed door elkaar en verdeel de salade over de borden
- Verdeel als laatste de granaatappel pitten over de borden
Tip: Wil je de salade een upgrade geven? Voeg dan nog verschillende noten en bijvoorbeeld mais toe.
Geniet van je overheerlijke bloemkoolsalade met granaatappel!