Pannenkoeken, wie houdt er niet van? Vooral een pannenkoek met chocola is één groot feest. Als ontbijt, lunch of avondeten, het kan allemaal. We krijgen er maar geen genoeg van. Nu klinkt pannenkoeken tijdens de kerst misschien een beetje raar, maar waarom op deze feestelijke dag deze hemelse maaltijd overslaan? Als avondeten is dit misschien een beetje overdreven, maar als dessert kan het prima! Deze pannenkoekentaart is ideaal voor de feestdagen. Je hoeft geen uren in de keuken te staan en maakt iedereen er blij mee, ook de vegans onder ons!


Bereidingswijze pannenkoekentaart

  1. Doe de tarwebloem, bakpoeder, plantaardige melk en de maïzena in een kom en mix dit tot een glad beslag.
  2. Bak nu de pannenkoeken van dit beslag in een koekenpan.
  3. Laat de pannenkoeken nu even staan tot ze zijn afgekoeld. Ondertussen kan je de hazelnootcrunch vast maken.
  4. Pak een steelpan en doe het water erin. Voeg vervolgens de suiker hieraan toe en breng het aan de kook.
  5. Laat zo lang koken dat het een gouden kleur krijgt. Er ontstaat karamel.
  6. Voeg nu de hazelnoten hieraan toe.
  7. Hak de hazelnoten nu zo fijn mogelijk.
  8. Smelt de chocolade nu in een steelpannetje au bain-marie. Doe vervolgens de agavesiroop erbij en de margarine.
  9. Roer de saus goed tot het een glad geheel is.
  10. Pak een pannenkoek en smeer hier een flinke laag chocoladesaus op.
  11. Vervolgens pak je een nieuwe pannenkoek en leg je die hierop. Ook deze besmeer je met chocoladesaus en om de 4 pannenkoeken strooi je er een beetje hazelnootcrunch overheen. Dit herhaal je tot alle pannenkoeken op zijn.
  12. Bij de laatste pannenkoek doe je alle overgebleven chocoladesaus en hazelnootcrunch over de taart.
  13. Geniet nu van een feestelijk dessert!

Lees ook

Recept: pannenkoekentaart met chocola en hazelnootcrunch

Glutenvrij & vegan: wafels met vers fruit en agavesiroop

Recept: pannenkoekentaart met chocola en hazelnootcrunch

Recept: gezonde quinoa pannenkoekjes om je vingers bij af te likken

Recept: pannenkoekentaart met chocola en hazelnootcrunch

Recept: heerlijke vegan carrot cake met cashewnoten-frosting