Ovenschotel met pasta? Ja het kan! Je moet er dus wel voor zorgen dat de kaas de pasta goed bedenkt, anders zul je merken dat ze pasta redelijk droog wordt. Verder kun je naast de zongedroogde tomaat natuurlijk nog veel meer groenten toevoegen. Denk dan bijvoorbeeld aan courgette, groene asperges of champignon. Ook kun je blokjes ham of salami of zelfs gerookte kip toevoegen. Met deze pasta ovenschotel is het allemaal mogelijk! Serveer deze pasta ovenschotel bij een van onze andere vegetarische recepten, zoals dezeĀ salade van parelcouscous met blauwe kaas en meloen.

Bereiding pasta ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de fusilli zoals aangegeven op de verpakking
  3. Snipper een ui en bak hem in een pan met de kokosolie. Pers ook de knoflook uit boven deze pan
  4. Snijd intussen de courgette in hele kleine blokjes en snijd de tomaatjes door de helft
  5. Voeg de courgette toe aan de pan met knoflook en ui en bak voor 5 minuten. Voeg na 5 minuten de kookroom toe en bak nog 5 minuten mee. Laat het niet koken
  6. Voeg nu de kaas toe en verwarm het geheel nog voor 2 minuten
  7. Pak de ovenschaal en vul deze met de fusilli. Giet het kaasmengsel er nu overheen en verdeel de tomaatjes over de bovenkant
  8. Zorg, nogmaals, dat de pasta bedekt is met kaas anders wordt de pasta hard
  9. Zet het geheel in de oven voor ongeveer 10 minuten

Tijd om te smikkelen!

 

Lees ook

Pasta ovenschotel: Fusilli met tomaat en kaas

Heerlijke spruitjesovenschotel met gehakt

Pasta ovenschotel: Fusilli met tomaat en kaas

Koolhydraatarme ovenschotel met ei, kip en groenten!