Een heerlijk ontbijt in het weekend is niet compleet zonder eieren. Of je ze nu gepocheerd, in een shakshuka of gekookt hebt, ze zijn altijd lekker! Wij hebben ze heel graag scrambled, dat is gelukkig ook niet zo moeilijk om te maken. Toch maken mensen snel scrambled eggs die te droog of juist te nat zijn. Daarom leren we jullie vandaag hoe je eens en voor altijd dé perfecte scrambled eggs maakt!
- Breek de eieren in een kom en klop ze vervolgens met een vork. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Smelt een flinke klont boter in een kleine pan met diepere bodem.
- Giet de geklopte eieren in het pannetje en zet het vuur heel laag. Gebruik een kleine garde om het te blijven kloppen.
- Als de eieren nog een beetje nat zijn en nog net niet helamaal zijn hoe je ze wilt, haal ze dan van het vuur. Voeg er nog een extra klontje boter aan toe en klop er nog 30 seconden door heen.
- Strooi er nu ook de bieslook of verse kruiden over.
- Serveer de perfecte scrambled eggs op een heerlijk stukje zuurdesembrood en eet smakelijk!
Ook lezen: Full English breakfast (maar dan vegetarisch)