Een vegetarische poké bowl met rode kool en heel veel andere groentes, dat is precies wat je nodig hebt wanneer het mooi weer is, niet waar? Deze salade zit vol verschillende smaken, onder andere ook Oosterse smaken, waardoor je echt op en top geniet. Hij is heel simpel te bereiden. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is de ingrediënten in stukjes snijden en de tofu te marineren met een lekkere marinade. Die marinade hebben wij samengesteld en hopelijk vind jij hem net als wij dat vinden, mega goed van smaak. Ga jij aan de slag?

De bereiding van deze vegetarische poké bowl met rode kool

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Marineer de tofu met al de ingrediënten uit de ‘Tofu marinade’ en laat even goed intrekken. Zet het afgedekt in de koelkast voor ongeveer 15 minuten.
  3. Kook het eitje voor ongeveer 6 minuten.
  4. Neem een kom en doe hier de sla melange in.
  5. Snijd de komkommer in kleine stukjes. Ditzelfde doe je met de tomaatjes.
  6. Snijd de rode kool in lange reepjes. Je zult zien dat het uit elkaar valt. Let heel goed op dat je kleding niet rood wordt!
  7. Haal de gemarineerde tofu uit de koelkast en schuif in de oven voor 30 minuten.
  8. Keer ondertussen en om.
  9. Eenmaal klaar, kan jij de poké bowl net als op de afbeelding opmaken.

Geniet ervan!

Bekijk ook

Een vegetarische poké bowl met rode kool

Maak deze Hawaiiaanse poké bowl met gerookte zalm

Een vegetarische poké bowl met rode kool

Healthy poké bowl met tonijn, boerenkool en avocado