Januari is van start gegaan en dat betekent voor veel mensen dat ze willen beginnen met een gezonde(re) levensstijl. Gezonder eten, meer sporten, stoppen met roken, minder drinken: you name it. Maar bij een gezonde levensstijl hoort natuurlijk ook een goed en stevig ontbijt om de dag goed mee te beginnen. Dat kan gelukkig met deze heerlijke pompoen pannenkoekjes. Lees gauw verder voor de bereidingswijze.
Bereidingswijze Pompoen Pannenkoekjes:
- Maak de pompoen schoon en kook de stukjes in een pan met water.
- Maal ondertussen de havermout fijn in een keukenmachine of blender.
- Meng vervolgens de amandelmelk samen met het bakpoeder en havermeel door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe.
- Haal de pompoen daarna van het vuur. Giet het water af en pureer de pompoenstukjes met een stamper of in een blender/keukenmachine.
- Voeg nu de pompoen, de vanille essence, zeezout en de pumpkin spice kruiden aan het havermeel mengsel toe en mix dit met een garde of blender.
- Verhit vervolgens een beetje olie in een koekenpan en schep met een soeplepel een beetje beslag in de pan. Bak het pannenkoekje op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten. Draai de pannenkoekjes om de 2 minuten om, zodat ze mooi gaar en bruin worden.